1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Narin Güran’ın cenazesi bulundu’ iddialarına Valilik’ten açıklama

‘Narin Güran’ın cenazesi bulundu’ iddialarına Valilik’ten açıklama

featured
service

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsalında yer alan Tavşantepe Mahallesi’nde, 21 Ağustos öğleden sonra Kur’an kursuna giden 8 yaşındaki Narin Güran, kurs çıkışı evine dönmedi. Küçük kızın ailesi, Narin’i bulmak için kendi imkanlarıyla arama yapmaya başladı ancak sonuç alamadı. Bunun üzerine köylülerin de katılımıyla aramalar genişletildi. Ancak tüm çabalara rağmen Narin bulunamayınca, baba Arif Güran akşam saat 20.15’te karakola giderek kızının kaybolduğunu ihbar etti.

Narin Güran’ın kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmalarına, Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda AFAD İl Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de katıldı. Valilik, arama çalışmalarının titizlikle sürdüğünü belirtti.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında Narin Güran’ın cenazesinin bulunduğuna yönelik yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Bazı sosyal medya hesaplarında; kayıp olarak aranan Narin GÜRAN’ın (8) cenazesinin bulunduğuna yönelik yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Kayıp kız çocuğu Narin GÜRAN‘ın bulunabilmesi amacı ile Valiligimiz koordinasyonunda AFAD İl Müdürlüğümüze ve İl Jandarma Komutanlığımıza baglı ekiplerce geniş çaplı arama faaliyetine titizlikle devam edilmektedir. Vatandaşlarımızın, sosyal medya hesaplarında paylaşılan bu tarz asılsız iddialara itibar etmemeleri rica olunur. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

“Konuyu yakından takip etmeye devam edeceğiz”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bağlar ilçemizin, Tavşantepe Mahallesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin evladımızın bulunması için; AFAD ekiplerimiz, Jandarma ekiplerimiz, Polis ekiplerimiz, İlgili kurumlarımız ve Gönüllü ekiplerimiz sahada arama çalışmalarını aralıksız büyük bir özveri ile sürdürüyor. Narin evladımızın biran önce sağ salim bulunup ailesine kavuşmasını diliyorum. Konuyu yakından takip etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

‘Narin Güran’ın cenazesi bulundu’ iddialarına Valilik’ten açıklama
Yorum Yap