1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Nallıhan’da “Lavanta Hasat Şenliği” Düzenlendi

Nallıhan’da “Lavanta Hasat Şenliği” Düzenlendi

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Nallıhan Belediyesi ve Nallıhan Tıbbi Aromatik Bitkiler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi (NALTAB) iş birliğiyle Nallıhan’ın Yukarıbağ Mahallesi’nde görkemli bir “Lavanta Hasat Şenliği” düzenlendi.

Şenliğe Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş da katıldı ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Çocuk Etkinlik Aracı da alanda eğlence dolu etkinlikler ve oyunlarla yer aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, şenlikte yaptığı açıklamada, tarımsal üretim faaliyetlerini desteklemek için büyük çaba sarf ettiklerini vurgulayarak “Üreticilerimizin tarımsal üretimden korkmadan devam etmelerini ve gençleri üretimde tutmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda bitkisel ve hayvansal üretimlerin yanı sıra toprak ve su kaynakları geliştirme projeleriyle de desteklerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Gelecekte olası su ve gıda krizlerine hazır olunması gerektiğini belirten Tüzün “Ankaralı üreticilere tarımdan korkmamaları için her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Bugün burada küçük üreticilerimizin değerlendirilmeyen arazilerini katma değerli ürünlerle değerlendirdiği güzel bir örnek gözlemliyoruz. Burası 501 bin adet lavanta fidesiyle destekleniyor ve üçüncü yılda yağ kalitesi istenen seviyeye ulaşıyor. Üreticilerimizin emekleriyle elde edilen yağlar artık pazara çıkma seviyesinde” diye konuştu.

Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör ise şenlikte yaptığı konuşmada, lavanta ekiminin Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle başladığını belirterek “Mansur Başkanımızın liderliğinde ve Ahmet Bey’in desteğiyle Nallıhan’daki tarımsal ve hayvansal üretimi geliştiriyoruz. Bu çabalarla ilçemizde ve kırsal bölgelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın gelirlerini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Nallıhan’da “Lavanta Hasat Şenliği” Düzenlendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.