1. Haberler
  2. Yerel
  3. Muhittin Orhon’un Adı Bodrum’da Ölümsüzleşti

Muhittin Orhon’un Adı Bodrum’da Ölümsüzleşti

featured
service

Bodrum Belediyesi, trafik kazası sonucu hayatını kaybeden iş insanı Muhittin Orhon’un adını ölümsüzleştirdi. Dirmil Mahallesi İnönü Caddesi’nde yer alan park ve yaşam alanına Muhittin Orhon’un ismi verildi. Parkın açılışı, 2 Ağustos Cuma günü Bodrum Belediyesi’nin düzenlediği törenle gerçekleştirildi.

Geniş Katılımlı Açılış Töreni

Açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekilleri Süreyya Öneş Derici, Gizem Özcan ve Cumhur Uzun, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın ve ilçe yönetimi, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Dirmil Mahalle Muhtarı Mehmet Kara, Muhittin Orhon’un ailesi, bağışçı Eraslan ailesi, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve personelleri, basın mensupları ve mahalle sakinleri katıldı.

Muhittin Orhon’un Adı Bodrum'da Ölümsüzleşti 1

Saygı Duruşu ve Konuşmalar

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Dirmil Mahalle Muhtarı Mehmet Kara, desteklerinden dolayı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye teşekkür etti. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, parkın açılışında yaptığı konuşmada, Muhittin Orhon’un adını ölümsüzleştiren bu parkın Dirmil Mahallesi için önemli bir nefes alma, dinlenme ve ailece keyifli zaman geçirme alanı olacağını belirtti ve şu sözleri ekledi:

“Ben Bodrum Belediye Başkanı olarak, Bodrum’un bütününde şu anda olan 305 parkımız gibi işlevsel, gençlerin, kadınların, çocukların ve ailelerin keyifli vakit geçirmesine fırsat tanıyacak nitelikli parkları daha da artıracağımıza söz veriyorum. Parkımız ismi ile yaşasın. Bizler de Bodrum Belediyesi olarak bu parkın bütün bakımını, alt ve üst yapılarını her zaman koruyacağız.”

Önemli Katkılar ve Gelecek Planları

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, konuşmasında, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci önderliğinde Bodrum’un doğasını koruyarak, kültürel mirasa sahip çıkarak ve vatandaşların ihtiyaçlarını ön planda tutarak önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekilleri Süreyya Öneş Derici, Gizem Özcan ve Cumhur Uzun, yaptıkları konuşmalarda belediye başkanları, hayırseverler ve bağışçıların çalışmalarının çocuklar, gençler ve mahalle sakinleri için önemli bir nefes alanı yarattığını vurguladı.

Gelecek Nesillere Değer Aktarımı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Değerlerimizi kuşaktan kuşağa anlatmak çok önemli. Dolayısıyla bu parkı çok kıymetli buluyorum. Dilerim ki Muhittin Orhon’un torunu gibi güzel bakışlarla bütün çocuklar burada oynarlar.”

Tören, açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.

Muhittin Orhon’un Adı Bodrum’da Ölümsüzleşti
Yorum Yap