1. Haberler
  2. Yerel
  3. Muğla’da Hayvancılığa Destek: ‘Anneleri Aşılat, Buzağını Yaşat’ Projesi Hayata Geçiyor

Muğla’da Hayvancılığa Destek: ‘Anneleri Aşılat, Buzağını Yaşat’ Projesi Hayata Geçiyor

featured
service

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Muğla Valiliği arasında, bölgedeki hayvancılığa destek olmak ve sürdürülebilir kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla ‘Anneleri Aşılat, Buzağını Yaşat’ adlı bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında, 10 bin doz aşı temin edilerek 5 bin büyükbaş hayvanın aşılanması planlanıyor.

5 Bin Büyükbaş Hayvana Aşı Desteği

Muğla’da hayvancılığı geliştirmek ve hayvan sağlığını korumak amacıyla başlatılan projeyle, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilecek 10 bin doz aşı, 2 doz şeklinde uygulanarak 5 bin büyükbaş hayvanı kapsayacak. Aşılama işlemleri, Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Müdürlüğü veteriner hekimlerinin gözetiminde gerçekleştirilecek.

Muğla’da Hayvancılığa Destek: ‘Anneleri Aşılat, Buzağını Yaşat’ Projesi Hayata Geçiyor 1

Protokol, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz tarafından imzalandı. Projenin temel hedefi, buzağıların annelerini gebelik döneminde E.coli-Rota-Corona üçlü karma aşısıyla 2 doz şeklinde aşılayarak, doğan buzağıların bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı direnç kazanmalarını sağlamak.

Aşılama süreciyle birlikte, buzağıların anneleri gebelik döneminde aşılanarak doğum sonrası kolostrum yoluyla antikorların buzağılara aktarılması hedefleniyor. Bu sayede yeni doğan buzağıların bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesi ve hastalıklara karşı dirençlerinin artırılması planlanıyor.

Muğla’da Hayvancılığa Destek: ‘Anneleri Aşılat, Buzağını Yaşat’ Projesi Hayata Geçiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.