1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. Muğla’da 5. İdil Biret Müzik Festivali Başlıyor

Muğla’da 5. İdil Biret Müzik Festivali Başlıyor

featured
service

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve adını ünlü piyanist İdil Biret’ten alan müzik festivalinin beşincisi, 19-22 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu prestijli etkinlikte, kariyerlerini başarıyla sürdüren beş yetenekli müzisyen, Münif Akalın şefliğinde Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne alacak. İki unutulmaz konserden oluşan festivalin ilk ayağı, 19 Temmuz’da Fethiye Telmessos Açıkhava Tiyatrosu’nda, ikinci ayağı ise 22 Temmuz’da Marmaris Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek. Tüm konserlere girişler ücretsiz olacak.

Açılış Konserinde Eşsiz Eserler Yer Alacak

5. Muğla İdil Biret Müzik Festivali’nin açılış konseri, piyanist Korkmaz Can Sağlam, Burcu Hancı ve Cumhur Görgün’ün solistliğinde gerçekleşecek. 19 Temmuz Cuma saat 21.00’da Fethiye Telmessos Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak olan bu konserde, W.A.Mozart’ın Figaro’nun Düğünü Uvertürü, L.V. Beethoven’ın Piyano Konçertosu No.4 ve ünlü opera aryalarından seçmeler seslendirilecek.

    Kapanış Konserleri Kulakların Pasını Silecek

    Festivalin ikinci konseri ise 22 Temmuz Pazartesi saat 21.00’da Marmaris Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek. Bu konserde, piyanistler Emre Nurbeyler ile Özgür Deniz Akalın, Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne alacak. Kapanış konserinde M. Glinka’nın Ruslan ve Ludmila Uvertürü, L.V. Beethoven’ın Piyano Konçertosu No.2 ve S. Prokofyev’in Piyano Konçertosu No.5 seslendirilecek. Bu etkileyici performansla festival sona erecek.

    Muğla’da 5. İdil Biret Müzik Festivali Başlıyor
    Yorum Yap