1. Haberler
  2. Yerel
  3. Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsü Seferlerine Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsü Seferlerine Başlıyor

featured
service

Muğla Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımını daha verimli hale getirmek ve denizlerden daha fazla faydalanmak amacıyla yeni deniz otobüsü seferlerini başlatıyor. İlk etapta Bodrum-Turgutreis-Didim ve Fethiye-Marmaris güzergahlarında düzenlenecek olan seferler, bölge halkı ve turistler için hızlı ve konforlu bir ulaşım imkanı sunacak.

İlk Sefer Kabotaj Bayramında

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, seçim öncesi verdiği sözlerden birisini daha hayata geçiriyor. Yeni deniz otobüsü seferlerinin ilk olarak 1 Temmuz 2024 Kabotaj Bayramı’nda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bodrum, Turgutreis ve Didim arasında düzenlenecek olan bu seferler, özellikle yaz aylarında karayollarında yaşanan trafik yoğunluğuna çözüm olacak. Bu tarihten itibaren deniz otobüsleri bu üç nokta arasında düzenli olarak sefer yapacak. Fethiye ile Marmaris arasında düzenlenecek deniz otobüs seferleri ise 2 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak.

Feribot seferlerinin başlamasıyla birlikte Muğla’nın deniz ulaşımında yeni bir döneme girmesi hedefleniyor. Bu sayede, hem yerli hem de yabancı turistler için daha hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlanmış olacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsü Seferlerine Başlıyor 1

Deniz Turizmi ve Ticaretinde Yeni Dönem

Bodrum Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımına gösterdiği değerin çok önemli olduğunu vurguladı. Dinç, “Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili. Bodrum deniz turizminin, deniz ticaretinin merkezi. Dolayısıyla deniz taşımacılığının deniz turizmi ile birlikte hareket etmesinde biz fayda görüyoruz. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın özellikle planladığı, yapmak istediği gerek karadaki trafiği hafifletmek gerekse alternatif olarak hem vatandaşların kullanabileceği hem de karadaki trafiği bir nebze de olsa rahatlatacak bir proje. Biz Deniz Ticaret Odası olarak yönetim kurulumuz, üyelerimizle beraber bu projeyi doğru buluyoruz. Ege’de Turgutreis, Didim deniz taşımacılığı ile Muğla ve Aydın’ın iki ayrı ilin birbirine kavuşması, komşu olmasını da destekliyoruz. Fethiye, Marmaris, Datça, Bodrum buradaki deniz ulaşımından vatandaşlarımız faydalanacak. Maliyetler her geçen gün artıyor. Fakat vatandaşların daha rahat, güvenli bir şekilde seyahat edip uygun fiyatlara bu seferler gerçekleşirse iyi olur” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsü Seferlerine Başlıyor
Yorum Yap