1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mudanya-Gemlik-Kumla arasında körfez seferleri başlıyor

Mudanya-Gemlik-Kumla arasında körfez seferleri başlıyor

featured
service

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘Genel Değerlendirme Toplantısı’nın üçüncüsünü, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkan Bozbey, “Seçim vaatlerimizden birini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu da yaşıyoruz. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Gemlik Körfezi’nde Mudanya-Tirilye ve Mudanya-Gemlik-Kumla arasında körfez seferlerine başlıyoruz. Bu mavi tur gibi bir şey değil. Bildiğimiz şehir hatları sistemi olacak. İlk seferimizi 13 Temmuz’da törenle yapacağız” dedi.

Bozbey, gece seferleri ile cumartesi hariç her gün Emek, Kestel ve Üniversite istasyonlarından gece 00.15’ten itibaren 30 dakika aralıklarla saat 02.00’a kadar hizmet verdiğini dile getirdi.

Mudanya-Gemlik-Kumla arasında körfez seferleri başlıyor 1

“10 yeni otobüs hizmete giriyor”

BURULAŞ’ın mevcut 571 özmal araç ve bağlı olduğu yaklaşık 2000 otobüsle Bursa’nın toplu taşıma ihtiyacını karşıladığını dile getiren Bozbey,  BURULAŞ envanterinde bulunan 2 makam aracını satarak 5 adet yeni mikrobüs tipi aracı filoya kazandırdıklarını söyledi.  “Haftaya perşembe günü alımı yapılan 10 yeni otobüsü de Bursalı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” diyen Bozbey, “Elimizde bulanan ve atıl durumdaki araçların tamamını takas yöntemiyle değerlendirerek özmal sayımızı arttırmayı hedefliyoruz. Geçmiş dönemde kullanılan tahmini değeri yaklaşık 10 milyona yakın lüks makam araçlarını kamu yararına takas ettik.” İfadelerini kullandı.

Öğrenci lokantası ve B Kafe

Yüzde 100 maliyet artışına rağmen kendilerinin yüzde 67 oranında fiyat artışı yaptığını söyleyen Başkan Bozbey, fiyatı yüzde 33 civarında aşağıda tutarak Bursalıların lehine adım attıklarını söyledi. Başkan Bozbey, “Bursa’da özellikle öğrencilerin yoğun olduğu alanlarda kent lokantası açmaya dönük çalışmalarımız başladı. Yakın zamanda yerlerini paylaşacağız. Kent lokantası, sadece öğrencilerin faydalanabileceği öğrenci lokantası ve yeni B Kafe’ler için lokasyon incelemeleri başlatıldı. Bu konuda merkezde ve ilçelerde yoğun taleplerin olduğunu biliyoruz. Gençlerimizi uygun ve kaliteli hizmetle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Mudanya-Gemlik-Kumla arasında körfez seferleri başlıyor 2

“Bakanlık, topu Büyükşehir Belediyesi’ne atmış durumda”

Hafif raylı sistem araç alımı konusuna da değinen Başkan Bozbey, 2025 yılında açılması planlanan Emek-Şehir Hastanesi hattında ihtiyaç duyulacak vagonların siparişinin henüz verilmediğini, söz konusu araçların imalat süresinin yaklaşık 2 yıl olduğunu açıkladı. Bedelin ise 187 milyon dolar olduğunu söyleyen Başkan Bozbey, “Toplam 68 vagon konusunda Bakanlıkla görüşme yapılmış. Bakanlık ‘biz alacağız’ diyor. Daha sonra ‘44 tanesini biz alalım, gerisini Büyükşehir Belediyesi borçlansın’ deniyor. Neticede 68 araç olması gerekiyor. Fakat Bakanlık ‘Biz bu araçları almayacağız’ diye Büyükşehir Belediyesi’ne bildiriyor. Araç başı 2.1 milyon Avro’dan yaklaşık toplam 5 buçuk milyar TL. Bu hattı yapan Bakanlık bunu almayacağını belirterek Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne topu atmış durumda. Bunu elbette alacağız ama kamuoyunun da bilmesi gerekiyor. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Bursalılar hiç merak etmesin. Şehir Hastanesi’ne gidecek olan hattın 2025’in sonuna doğru tamamlanmasını istiyoruz. Biz ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmelere başladık. 68 araç alımıyla ilgili ön görüşmeleri yapıyoruz. Kredi şeklini konuşuyoruz. Bunları daha sonra açık ve şeffaf bir şekilde paylaşacağız. 68 araç alımını Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştireceğiz” dedi.

Mudanya-Gemlik-Kumla arasında körfez seferleri başlıyor
Yorum Yap