1. Haberler
  2. Gündem
  3. MTV Ödemesinde Son Gün

MTV Ödemesinde Son Gün

featured
service

Ankara, (İGFA)Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)’nin 2024 yılına ait ikinci taksit ödemesi için son gün bugün. Ocak ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte tahsil edilen MTV’nin ikinci taksit ödemeleri için belirlenen süre, 31 Temmuz Çarşamba günü itibariyle sona eriyor.

Açıklamaya göre, ilk taksitlerin yarısı olan ödemeler 31 Ocak 2024 tarihine kadar yapılmıştı. 2024 yılı için MTV tutarları, yüzde 58.46 oranında bir yeniden değerleme ile hesaplanmıştı. Bu çerçevede, yılın en düşük MTV tutarı 347 TL, en yüksek tutar ise 133 bin 572 TL olarak belirlenmişti.

Araç sahipleri, MTV ödemelerini İnteraktif Vergi Dairesi’nin internet sitesi ya da e-Devlet üzerinden yapabileceği gibi, vergi daireleri vezneleri, belirli bankalar (Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası vb.) ve PTT aracılığıyla da gerçekleştirebilecekler. Ödemelerin zamanında yapılmaması durumunda, araç sahipleri aylık yüzde 4.5 gecikme faizi ile karşı karşıya kalacaklar.

Hatırlanacağı gibi, ilk taksitlerin yarısı olan miktarlar 31 Ocak 2024 tarihine kadar ödenmişti. Ödeme süresinin dolmasına saatler kala, vatandaşların ödemelerini zamanında yapmaları, ek bir mali yükten kaçınmaları açısından büyük önem taşıyor.

MTV Ödemesinde Son Gün
Yorum Yap