1. Haberler
  2. Gündem
  3. MSB: 2 bin 107 terörist etkisiz hale getirildi

MSB: 2 bin 107 terörist etkisiz hale getirildi

featured
service

Millî Savunma Bakanlığının faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin olarak Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonlarında 1 Ocak 2024 tarihinden bugüne kadarı etkisiz hâle getirilen terörist sayısının 2 bin 107’ye ulaştığını açıkladı.

Hudut güvenliği ile ilgili de açıklamalarda bulunan Aktürk, “Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 463 şahıs yakalanmıştır. 930 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Yakalanan şahıslardan 12’si terör örgütü mensubudur. Böylelikle, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 11 bin 339’a yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 79 bin 635 olmuştur” ifadelerini kullandı.

MSB: 2 bin 107 terörist etkisiz hale getirildi 1

“Uluslararası toplumu bir kez daha göreve çağırıyoruz”

İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırılarına da değinen Aktürk, 41 binden fazla masum Filistinlinin öldüğünü, yerlerinden edildiğini, hastanelerin, okulların, dinî mekânların, kampların bombalandığı belirterek, “Uluslararası hukuku ihlal eden İsrail’in, Filistin’in ardından Lübnan’a yönelik saldırıları bu krizin tüm bölgeye yayılması endişemizi haklı çıkarmıştır. Bölgemizdeki krizin yayılmasına yönelik bu saldırıların durdurulması için kalıcı önlemlerin alınması şarttır. Yerlerinden edilen masum insanlar, öldürülen çocuklar ve insani yaşam şartlarından mahrum bırakılanlar karşısında bu endişe verici şiddeti izlemeye devam eden uluslararası toplumu bir kez daha göreve çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Polatlı’da Ateş Serbest-2024

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, yürüttüğü operasyonların yanında eş zamanlı olarak eğitim ve tatbikat faaliyetlerinin de gerçekleştirildiği dile getiren Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ateş gücünü göstermek ve kuvvetler arası ateş desteğinin koordinasyonunu geliştirmek maksadıyla 8-11 Ekim tarihleri arasında Polatlı’da Ateş Serbest-2024 Faaliyetinin gerçekleştirileceğini duyurdu.

MSB: 2 bin 107 terörist etkisiz hale getirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.