1. Haberler
  2. Spor
  3. Mourinho: Bugün zorluk yaşamayan tek taraf VAR hakemleriydi

Mourinho: Bugün zorluk yaşamayan tek taraf VAR hakemleriydi

featured
service

Fenerbahçe Süper Ligin 7. haftasında deplasmanda Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Sarı Kanaryalar, Dusan Tadic ve Kelven’in kendi kalesine attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Maç sonunda yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Mourinho, “Alex takımını gerçekten çok iyi hazırlamış. Savunma anlamında çok organize ve sert bir takım vardı. Zorluk yaşadık. Bize zorluklar çıkardılar. Bugün zorluk yaşamayan tek taraf VAR hakemleriydi. Çünkü birçok durumda 5 saniyede karar verebildiler” diye konuştu.

Edin Dzeko’nun ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golü sonrası Mourinho, taktik kamera görüntülerini izlediği notebooku yayıncı kuruluşun kamerasının önüne koydu. Göstermiş olduğu bu tepkiyle ilgili olarak soruya yanıt veren Mourinho, “Ofsayt olmadığıydı. Sol bekin pozisyonuna baktığınız zaman Dzeko ofsaytta değil. Bizim taktik kameramızın perspektifinden baktığımız zaman o pozisyon temizdi.” diye konuştu.

“Takımımız için çok önemli bir oyuncu”

Szymanski’nin performansını değerlendiren Portekizli çalıştırıcı övgü dolu sözler söyledi. Mourinho,”O baskıdaki şiddetimizin devamlılığını sağlayabilecek bir oyuncu. Bunu 90 dakika boyunca yapabilen bir oyuncu. Savunma arkasına koşular yapan, savunma oyuncuları arasındaki boşlukları değerlendiren bir oyuncu. Bizim için her zaman çok önemli bir oyuncu. Tabii ki her maç, her dakika oynadığı için zaman zaman yorgun gözükebilir ama bizim takımımız için çok önemli bir oyuncu.” ifadelerini kullandı.

Başarının çok hızlı gelmesinin beklendiğini ancak futbolun böyle bir oyun olmadığından bahseden Mourinho, “Bazı davranışları ve bazı mantaliteleri elinizi şaklatarak değiştiremiyorsunuz ama herkes her şeyin çok hızlı olmasını istiyor. Fakat futbol böyle değil. Futbolda istikrar olması gerekiyor. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Tempomuzu yüksek tutmak kolay olmadı”

Mourinho, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Alex takımını gerçekten çok iyi hazırlamış. Savunma anlamında çok organize ve sert bir takım vardı. Zorluk yaşadık. Bize zorluklar çıkardılar. Bugün zorluk yaşamayan tek taraf VAR hakemleriydi. Çünkü birçok durumda 5 saniyede karar verebildiler ama Antalya bizi çok zorladı. Aynı zamanda havada çok sıcaktı. Sanki stadyumda hava akışı yok gibiydi. Dolayısıyla tempomuzu yüksek tutmak kolay olmadı. İkinci yarıda en önemli şey kazanmaktı ve ikinci yarıda kazanmak için gereken oyunu oynadık. Özellikle ligde son almış olduğumuz kötü mağlubiyetten sonra üç günde oynadığımız iki maçı kazandık. Böyle durumlardan çıkmak için en önemli şey yeni maçınızı oynayıp, kazanmaktır. Bu da bize birazcık moral veriyor. Şimdi önümüzde bay haftası var. Twente maçından sonra bir sonraki maça kadar uzun süre olacak. Benim açımdan da şu önemi var. Kızımın düğünü olacak.”

Mourinho: Bugün zorluk yaşamayan tek taraf VAR hakemleriydi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.