1. Haberler
  2. Spor
  3. Mourinho Açıkladı! Union SG karşısında ilk 11 tercihi nasıl olacak?

Mourinho Açıkladı! Union SG karşısında ilk 11 tercihi nasıl olacak?

featured
service

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasında Belçika temsilcisi Union-Saint Gilloise ile oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Mourinho, “Yarın yapacağım şey basit bir rotasyon olmayacak aynı zamanda bazı dinamikleri de değiştirmeye çalışacağım. Tek düşüncemiz yarın kazanmak ama biz kimseyi cezalandırmıyoruz” dedi.

Union-Saint Gilloise maçı öncesi sabah saatlerinde yapılan antrenmanın ardından Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan deneyimli teknik adam, takımın moral durumu ve yapılacak rotasyonlar hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

“İstanbul’un en mutlu insanlarıyız diyemem”

Mourinho, derbi yenilgisinin ardından yaşanan moral bozukluğunu kabul ederken, bu durumu takım için bir motivasyon kaynağına dönüştürmeye çalıştıklarını vurguladı. “Önemli bir maç kaybettiğini zaman iki kat acı çekersiniz. Hele bir derbi kaybediyorsanız o zaman acını 3 kat olur. Dolayısıyla ‘acı çekmiyoruz’ diyemem, ‘acı çekmedik’ diyemem. Şu anda İstanbul’un en mutlu insanlarıyız diyemem ama bizler profesyoneliz ve bir tepki, reaksiyon göstermemiz gerekiyor. Dolayısıyla şunu söyleyebilirim; moral olarak baktığınız zaman bu bizim canımızı yakan mağlubiyet ancak bizim için bir motivasyon unsuruna dönüşebilir, içinden çıkmamız için. Taktik anlamda şunu söyleyebilirim; farklı maçlar ve farklı rakipler. Aklımda zaten maç maç, üst üste maçlar geldiği zaman oyuncuları değiştirmek vardı. Yarın da bunu yapacağım. Ama yarın yapacağım şey basit bir rotasyon olmayacak aynı zamanda bazı dinamikleri de değiştirmeye çalışacağım.” dedi.

Yarınki maçta yapacağı rotasyonlara da değinen Mourinho, bu değişikliklerin sadece dinlenme amaçlı olmadığını belirterek, “Tek düşüncemiz yarın kazanmak ama biz kimseyi cezalandırmıyoruz, gol kaçırdı diye veya defansif bir aksiyonda hata yaptı diye. Sadece şöyle söyleyebiliriz; oynamayan veya daha az oynayan ama oynamayı hak eden, iyi çalışan oyunculara bunun karşılığını vermek diyebiliriz. Yarın da bunu yapacağım. Evet, rotasyon yapacağız ama dinlendirmek için rotasyon değil, sadece elimizdeki en iyi takımı sahaya sürebilmek için.” ifadelerini kullandı.

Mourinho Açıkladı! Union SG karşısında ilk 11 tercihi nasıl olacak? 1

“Başkanın maç sonucu ile bağlantısı yok”

Derbi hakkında yorumda bulunan Mourinho, “Garip bir dünyada yaşadığımız söylemek isterim. Futbol dünyası güzel bir dünya ama bir yandan da garip bir dünya. O gün maç başladı, oynandı ve o maç üzerinde etkisi olan insanlar; evet hocanın maç üzerinde bir etkisi var, diyebilirsiniz. Hakemler hakkında da iyi veya kötü anlamda maç üzerinde etkisi var diyebilirsiniz ama maç saha içerisinde oynanır. Dolayısıyla ben maç içinde olan sonucun Başkanla, ikinci başkanla, direktörle herhangi bir bağlantısını göremiyorum. Tabii ki biz birlik olarak kaybettik. Bu kulüpte herkes Başkanı, yönetimi, oyuncusu, direktörü, malzemecisi hepimiz birlik olarak bakmamız gerekiyor. Hep birlikte bu maçı kaybettik eğer ayrıştırarak bakmak istiyorsanız dürüst olmanız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Rakibimizi çok fazla çalıştık, analiz ettik”

Takımın Süper Lig ve Avrupa Ligi’nde iki farklı 11 ile mücadele edeceği iddialarına yanıt veren Mourinho, rakibe göre en uygun oyuncuları sahaya süreceğini belirtti. Mourinho, “Ben maçı kazanabilmek için elimdeki en iyi koşuldaki oyuncularla oynayacağım. Rakibimizi çok fazla çalıştık, analiz ettik. Taktik antrenmanlarda farklı şeyler denedik. Harika bir taktik antrenman geçirdik. Oyuncularımın özelliklerine bakacağım ve hangi oyuncularımızın özellikleri maçı kazanmamıza yardım edebilir, buna bakacağım. Az önce bir meslektaşınız bana İrfan Can Kahveci’yi sormuştu, ben de ‘O oynayacak’ dedim ama rotasyon yapmak için oynamayacak. Rotasyonu yapıyoruz, şu perspektifle yapıyoruz; kendisi çok iyi çalışıyor, kulübeden her geldiğinde bize katkı veriyor, idmanlarda çok arzulu. Aynı zamanda rakibin özelliklerine baktığımız zaman ki normalde 3’lü oynuyorlar eğer değiştirmezlerse veya 5’lide oynasalar, onun özelliklerinin yarın bizim için önemli olabileceğini düşünüyoruz. Yarın o oynayacak oyunculardan biri. Ama bana şunu sorarsanız ‘son maçta kulübede olup yarın maçta olacak tek oyuncu o mu?’ diye, ‘Hayır, 2-3 oyuncu olacaktır.’ derim.” ifadelerini kullandı.

Maçı Başkanımız oynamadı”

Derbinin ardından sosyal medyada yapılan yorumlara ilişkin soruya ise Mourinho, “Bu konu hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Zaten bir şey söylemeye de hakkım yok. Ben milyonlarca taraftarı olan bu kulübün bir profesyoneliyim ve onlara saygı duymam gerekiyor. Onları eleştirebilecek son kişi benim. Ama söyleyebileceğim tek bir şey var ki, bir önceki cevaplarımdan birinde söylemiştim. Biz bir maç kaybettik ve bu maçın normal bir maç olmadığını anlıyorum. Dolayısıyla tepkinin de katlanarak olmasını anlayabiliyorum. Ama demin de belirtmiş olduğum gibi oyuncular sahada o maçı oynuyorlar. Saha kenarında yapmış olduğum iyi ya da kötü oyuncu değişiklikleriyle oynanan oyuna bir etkim oluyor ve tabii ki bir de üçüncü kısım olan rakibimiz var. Maç orada oynandı, saha içerisinde oynandı. Maçı Başkanımız oynamadı. Başkanın görevi ve rolü sahanın çok çok daha ötesindedir. Eğer o maçın sonucuna bir birlik olarak bakarsanız Fenerbahçe ailesi o maçı kaybetti ama profesyonel perspektiften bakarsanız profesyonelleri suçlamanız gerekir. Yani ben ve oyuncuları.” dedi.

Mourinho Açıkladı! Union SG karşısında ilk 11 tercihi nasıl olacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.