1. Haberler
  2. Gündem
  3. Millî Eğitim Bakanı Sendikalarla Buluştu

Millî Eğitim Bakanı Sendikalarla Buluştu

featured
service

ANKARA (İGFA) – Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim alanında görüş alışverişinde bulunmak amacıyla tüm eğitim sendikalarını davet ettiği toplantıda bir araya geldi. Gölbaşı Mogan MTAL Uygulama Otelinde gerçekleşen toplantıya, eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri kolunda faaliyet gösteren yaklaşık elli sendika temsilcisi katıldı.

Toplantının açılışında, Bakan Tekin tüm eğitim camiasının Kurban Bayramı’nı kutlayarak başladı. Bakan Tekin, “Geçen eğitim öğretim yılını sorunsuz bir şekilde tamamladık. Bu süreçte emekleriyle katkı sağlayan tüm öğretmenlere teşekkür ediyorum.” dedi. Toplantıda sendika temsilcileri, eğitim politikaları, öğretmenlerin özlük hakları, şiddete karşı alınacak önlemler ve mülakat sistemi gibi konularda görüş ve önerilerini paylaştılar.

Toplantıya davet edilen tüm eğitim sendikalarının katılımının önemine vurgu yapan Bakan Tekin, “Göreve başladığımızdan bu yana bir yıl geçti. Bu süre zarfında neler yapılabileceği konusunda sendikaların görüşlerini almak istedik. Ayrıca gelecek yılın planlamasını da birlikte yapmak istedik.” şeklinde konuştu.

Toplantıda yaklaşık 3,5 saat süren detaylı görüşmeler gerçekleşti. Sendika başkanları, Bakan Tekin’in tüm sendikaları davet ederek oluşturduğu ortam için teşekkürlerini ileterek, eğitim sistemiyle ilgili önemli konuları dile getirdiler.

Sendika Başkanlarının Talepleri

  • Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun gözden geçirilmesi
  • Millî Eğitim Akademisi’nin etkinliğinin artırılması
  • Öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi
  • Öğretmenlere yönelik şiddete karşı alınacak tedbirler
  • Sözleşmeli öğretmenlerin aile birliğinin korunması
  • Mülakat sistemi ile ilgili düzenlemeler
Millî Eğitim Bakanı Sendikalarla Buluştu
Yorum Yap