1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Meteoroloji’den Rize ve Artvin’de Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji’den Rize ve Artvin’de Kuvvetli Yağış Uyarısı

featured
service

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, Türkiye’nin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Akdeniz’in Toroslar bölgesi, İskenderun Körfezi ve İç Anadolu’nun bazı bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öne çıkıyor. Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda ise yerel kuvvetli yağışlar etkili olacak.

Yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklenirken, vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan gibi olumsuz koşullara karşı dikkatli olmaları gerektiği uyarısı yapıldı. Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik öngörülmüyor ve sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği belirtildi.

Ankara Hava Durumu

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
En Yüksek Sıcaklık: 27°C

İstanbul Hava Durumu

Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzeybatı kesimlerinde yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
En Yüksek Sıcaklık: 27°C

İzmir Hava Durumu

Parçalı ve az bulutlu.
En Yüksek Sıcaklık: 29°C

Afyonkarahisar Hava Durumu

Parçalı ve az bulutlu.
En Yüksek Sıcaklık: 26°C

Antalya Hava Durumu

Parçalı bulutlu, kuzey çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
En Yüksek Sıcaklık: 30°C

Trabzon Hava Durumu

Parçalı ve çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
En Yüksek Sıcaklık: 26°C

Amasya Hava Durumu 

Parçalı, yer yer çok bulutlu 30°C

Artvin Hava Durumu 

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer çok kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı  21°C

Erzurum Hava Durumu

Parçalı ve çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
En Yüksek Sıcaklık: 19°C

Diyarbakır Hava Durumu

Parçalı ve az bulutlu.
En Yüksek Sıcaklık: 31°C

Van Hava Durumu

Parçalı, yer yer çok bulutlu.
En Yüksek Sıcaklık: 24°C

Denizlerde Hava Durumu

Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz dışında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Batı Karadeniz’de rüzgar kuzey ve kuzeydoğudan, Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan esecek. Dalga yüksekliği 1,0 ila 2,0 metre arasında olacak.

Marmara

Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde batısında sağanak yağış bekleniyor. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğudan esecek, akşam saatlerinde doğusunda kuvvetli olacak. Dalga yüksekliği 0,5 ila 1,5 metre arasında değişecek, doğusunda 2 metreye kadar ulaşacak.

Ege

Parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor. Kuzey Ege’de rüzgar kuzey ve kuzeydoğudan, Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan esecek. Dalga yüksekliği 1 ila 2,5 metre arasında olacak.

Akdeniz

Parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor. Batı Akdeniz’de rüzgar kuzey ve kuzeydoğudan esecek, yer yer kuvvetli olacak. Dalga yüksekliği 1,5 ila 3 metre arasında olacak.

Van Gölü

Parçalı ve az bulutlu, rüzgar batı ve kuzeybatıdan esecek. Dalga yüksekliği akşam saatlerinde 1 metreye kadar ulaşabilir.

Meteoroloji, denizlerde seyir halindeki vatandaşları, dalga yüksekliği ve rüzgar kuvvetine karşı tedbirli olmaya çağırdı.

Meteoroloji’den Rize ve Artvin’de Kuvvetli Yağış Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.