1. Haberler
  2. Gündem
  3. Meteoroloji Raporu ve Hava Tahminleri

Meteoroloji Raporu ve Hava Tahminleri

featured
service

ANKARA (İGFA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Haziran 2024 Çarşamba gününe yönelik hava tahmin raporunu yayımladı. Yapılan son tahminlere göre Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde hava durumu farklılık gösterecek.

Hava Durumu Tahminleri

Hava Durumu Tahminleri
  • Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimleri ile Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor.
  • Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Sinop, Tokat, Van’ın doğusu ve Hakkari çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.
  • Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında çok kuvvetli, Ordu ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli yağışlar olması öngörülüyor.
  • Diğer bölgelerin genellikle az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
  • Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde ise mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Uyarılar

Uyarılar

KUVVETLİ İKİ UYARI: Meteoroloji, kuvvetli yağışlar nedeniyle bazı bölgeler için uyarıda bulundu. Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında çok kuvvetli, Ordu ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu durum sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara neden olabilir.

RÜZGAR UYARISI: Ayrıca rüzgar konusunda da uyarıda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Anadolu’da kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgar beklendiğini belirtti. Bu durumda ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önemle vurgulandı.

Meteoroloji Raporu ve Hava Tahminleri
Yorum Yap