1. Haberler
  2. ANKARA
  3. “Meteoroloji Öğrenci Çalışma İstasyonu” Açıldı

“Meteoroloji Öğrenci Çalışma İstasyonu” Açıldı

service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “öğrenci dostu” projeleriyle Başkentli gençlerin eğitim hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Meteoroloji Metro İstasyonu’nun eksi 1’inci katında yapımı tamamlanan bin metrekarelik “Meteoroloji Öğrenci Çalışma İstasyonu,” öğrencilerin kullanımına açıldı. Eğitimde fırsat eşitliğini gözeterek hayata geçirilen bu proje, öğrencilerin talepleri doğrultusunda inşa edildi.

"Meteoroloji Öğrenci Çalışma İstasyonu" Açıldı 1

300 kişilik kapasite

Ankara Büyükşehir Belediyesi, metro ve Ankaray istasyonlarında başlattığı Bireysel Çalışma İstasyonu Projeleri’ne bir yenisini daha ekleyerek, öğrencilere modern ve donanımlı çalışma alanları sunuyor. ODTÜ ve YHT Gar Çalışma İstasyonlarının ardından hizmete giren Meteoroloji Öğrenci Çalışma İstasyonu, 300 kişilik kapasitesiyle dikkat çekiyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü Eğitim Sorumlusu Hülya Polat, “Bin metrekare üzerine kurulu dinlenme alanları, konferans salonuyla birlikte sesli ve sessiz ders çalışma alanlarının bulunduğu, kütüphane hizmetinin aynı zamanda kafeterya hizmetinin de verildiği bir birim burası. Bölgedeki öğrencilerin özellikle merkeze gitmelerini ve oradaki yığılmayı önlemek adına buralarda daha rahat ders çalışabilecekleri, hizmete kolay erişim sağlayacakları birimler oluşturmaya gayret ettik,” ifadeleriyle istasyonun amaçlarını ve özelliklerini vurguladı.

"Meteoroloji Öğrenci Çalışma İstasyonu" Açıldı 2

Yaz dönemi boyunca 10.00-20.00 saatleri arasında açık

Meteoroloji Öğrenci Çalışma İstasyonu, grup çalışma alanları, dinlenme alanları ve konferans salonuyla öğrencilerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. Kütüphane ve internet hizmeti sunulan istasyonda, ücretsiz çay ve kahve ikramı da yapılıyor. Yaz dönemi boyunca 10.00-20.00 saatleri arasında hizmet veren istasyon, ulaşım kolaylığı ve modern olanaklarıyla öne çıkıyor.

Öğrencilerden Tam Not

İstasyonun sunduğu imkanlardan memnun kalan öğrenciler de düşüncelerini paylaştı. Sude Kepez, “Burada çoğumuz üniversite sınavına hazırlanıyoruz ve sessiz bir yer bulmak bizim için genelde çok zor oluyor. Hem metronun girişinde olmasından hem de internet hizmetinden dolayı çok memnun kaldım. Belediyeye teşekkür ediyorum böyle bir hizmet sağladıkları için,” derken, İkra Erdal da, “Çalışma istasyonundan çok memnun kaldım çünkü Keçiören’de sessiz bir kütüphane bulmak çok zor. Büyük kütüphaneler de ulaşım açısından sıkıntılı. Buraya geldiğimizde sessiz bir şekilde çalışabiliyoruz ve buraya her gün kısa bir sürede gelebiliyorum,” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi. Ömer Kaan Koçer ise, “Buradaki imkânlar gerçekten çok güzel. Sesli ve sessiz alanı var, çay alabiliyoruz… Ben evde çalışamıyorum, dikkatim dağılıyor ama buraya gelince kesintisiz çalışabiliyorum. Ulaşımı da kolay, gelmesi kolay oluyor,” diyerek istasyonun avantajlarına dikkat çekti.

“Meteoroloji Öğrenci Çalışma İstasyonu” Açıldı
Yorum Yap