1. Haberler
  2. İzmir
  3. ‘Meslek Fabrikası’ İş Sahibi Yapmaya Devam Ediyor

‘Meslek Fabrikası’ İş Sahibi Yapmaya Devam Ediyor

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, gençler ve kadınlara yönelik sunduğu mesleki ve teknik kurslarla kentteki istihdam olanaklarını artırmaya devam ediyor. Özellikle kadınların ve gençlerin iş gücüne katılımını destekleyen Meslek Fabrikası, son 3 ayda 106’sı kadın olmak üzere toplam 130 kursiyeri çeşitli sektörlerde işe yerleştirdi.

17 İlçede 28 Kurs Merkezi ile Eğitim Seferberliği

İzmir’in 17 ilçesinde 28 farklı kurs merkezi aracılığıyla faaliyetlerini sürdüren Meslek Fabrikası, sanayi, tekstil ve yiyecek-içecek hizmetleri gibi birçok sektöre nitelikli iş gücü kazandırmayı hedefliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı, “Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü olarak İzmir’in 17 ilçesinde 28 farklı kurs merkezinde mesleki ve teknik eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu eğitimlerimizi, iş birliği halinde olduğumuz Milli Eğitim Bakanlığı, ilçe belediyeleri, üniversiteler ve meslek liseleri gibi kurumlarla gerçekleştiriyoruz. Meslek Fabrikası’nın en önemli misyonu, mesleki ve teknik eğitim alan kişileri sektöre yönlendirmek” dedi.

Altın İğne Projesi ile 79 Kadına İstihdam

Meslek Fabrikası, çeşitli paydaşlarla yürüttüğü projelerle de dikkat çekiyor. Dokuz Eylül Rotary Kulübü ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen Altın İğne projesi, tekstil sektörüne 79 kadını kazandırdı. Zeki Kapı, projeye ilişkin olarak, “Projemize 130 kadın katıldı ve tekstil alanında eğitim aldılar. Eğitimin sonunda 79 kadın kursiyer, tekstil alanında faaliyet gösteren çeşitli firmalarda işe başladı” dedi.

'Meslek Fabrikası' İş Sahibi Yapmaya Devam Ediyor 1

Kadınlardan İlham Veren Hikayeler

Meslek Fabrikası’nın sunduğu eğitimlerle hayatları değişen kursiyerler, yeni işlerine olan mutluluklarını dile getiriyor. Ağrı’dan İzmir’e göç eden ve işsizlikle mücadele eden 49 yaşındaki Melek Kaya, dikiş makinesi kursuyla hayata tutundu. Kaya, “Asıl mesleğim aşçılık ancak iş bulamadım ve makine öğrenmek istedim. İşsiz olduğum dönemde İŞKUR’a başvurup dikiş makinesi kullanmayı öğrenebileceğim bir kurs olup olmadığını sordum. Beni Meslek Fabrikası’na yönlendirdiler. Orada eğitim aldık, sonra bir firmada işe başladık. Çok mutlu hissediyorum. Kendime olan güvenim yerine geldi” ifadelerini kullandı.

Özlem Özer Sığlan ise uzun bir aradan sonra iş hayatına geri dönen bir başka kursiyer. Sığlan, “İş bulmak için İŞKUR’a gittim. ‘Bu bir yaştan sonra ne yapabilirim?’ diye onlara danıştım. Bana Meslek Fabrikası’nı söylediler. Hemen başvurdum. Orada yaşın hiçbir sorun olmayacağını belirtip beni cesaretlendirdiler. Orada dikiş makinesi ile ilgili eğitim aldım. Bu sayede meslek sahibi oldum” dedi.

Nurhayat Ulu da iş başvurusundan olumsuz yanıt alınca meslek öğrenmeye karar veren bir kursiyer. Ulu, “Meslek Fabrikası’nda makineyi öğrendim, meslek edindim. Ardından tekstil firmasında çalışmaya başladım. Meslek Fabrikası, her kadının müracaat etmesi gereken bir yer. Her kadının meslek edinmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

İş Dünyasından Tam Destek

GNT Tekstil’in İnsan Kaynakları Müdürü Gaye Altınyurtlu, Meslek Fabrikası’nın sunduğu nitelikli iş gücünden memnuniyetini dile getirerek, “Kalifiye eleman bulmakta zorlanıyoruz. Hem sektörün hem de firmamızın geleceği için yapılacak en iyi yatırımlardan biri olduğunu düşünerek İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ile iş birliği yaptık. Onların meslek kurslarından mezun olan 9 kadın kursiyerin istihdamını gerçekleştirdik. Bu aslında bir kazan-kazan hikayesi. Hem onlar hem de biz kazanıyoruz,” dedi.

‘Meslek Fabrikası’ İş Sahibi Yapmaya Devam Ediyor
Yorum Yap