1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin’de YKS Başarısı: İlk Binde 9 Öğrenci

Mersin’de YKS Başarısı: İlk Binde 9 Öğrenci

service

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından büyük bir mutluluk yaşıyor. Her yıl başarı grafiğini yükselten kurs merkezlerinde sınava hazırlanan öğrencilerin 9’u ilk bine girerek önemli bir başarıya imza attı.

4.275 Öğrenciye Ücretsiz Eğitim Desteği

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak kent genelinde faaliyet gösteren kurs merkezlerinde, bu yıl 4.275 öğrenci sınava hazırlandı. Ücretsiz eğitim, kaynak kitap desteği, etüt alanları, rehberlik hizmeti ve motivasyon etkinlikleri ile öğrencilerin her alanda yanında olan eğitim kadrosu, bu yılki başarılarla gurur duyuyor. 4.275 öğrenciden 9’u ilk bine girerken, 31’i ilk 5 bine, 62’si ilk 10 bine ve 252’si ilk 50 bin sıralamasında yer aldı.

Karakuş: “Öğrencilerimiz Büyük Başarılara İmza Attılar”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, sınav sonuçlarını büyük bir heyecanla beklediklerini belirtti. Karakuş, “Mersin Büyükşehir Belediyemizin Kurs Merkezlerinde eğitim gören öğrencilerimiz, yine bir sınav sonucunda büyük başarılara imza attılar. Bu başarıda emek veren tüm öğrencilerimize, velilerimize ve bu zorlu yolda öğrencilerimizi ve velilerimizi yalnız bırakmayan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Geçen yıl ilk binde 3 öğrencimiz vardı. Bu yıl ilk binde 9 öğrencimiz bulunuyor. Aynı şekilde geçen yıl ilk 50 binde 218 öğrencimiz varken, bu yıl bu sayıyı 252’ye çıkardık. Bundan sonraki süreçte de öğrencilerimize desteğimiz artarak devam edecek” dedi.

Rehberlik Hizmeti Devam Edecek

Tercih sürecinde de tüm adaylara rehberlik hizmeti vereceklerini belirten Karakuş, “19 Temmuz Cuma günü itibariyle, merkez ilçelerimizde oturan öğrencilerimizi haftanın 7 günü 09.00-18.00 saatleri arasında Kongre ve Sergi Sarayı’nda bekliyor olacağız. Diğer tüm ilçelerimizde ikamet eden öğrencilerimiz de, ilçelerindeki YKS Kurs Merkezimizden tercih konusunda hafta içi faydalanabilirler. Bu hizmetimiz sadece kendi öğrencilerimiz için değil. Dışarıdan hizmet almak isteyen tüm öğrenci ve ailelerimizi de bekliyoruz. Buradaki amacımız, eğitimdeki fırsat eşitliği ilkemizi tüm gençlerimize yaşatmak” diye konuştu.

Öğrencilerden Başarı Yorumu

Kurs merkezlerinden destek alan öğrencilerden biri olan Yazar, “Buradaki çalışma sürecim iyiydi” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Öğrenciler, başarılarının arkasında büyük bir özveri ve desteğin olduğunu ifade etti.

Mersin’de YKS Başarısı: İlk Binde 9 Öğrenci
Yorum Yap