1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin’de Yayla Şenlikleri Devam Ediyor

Mersin’de Yayla Şenlikleri Devam Ediyor

service

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl ‘Her Köy Bizim Köyümüzdür’ sloganıyla düzenlediği ‘Yayla Şenlikleri’ ve ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinlikleri bu yıl da devam etti. Gülpınar’da başlayan etkinlikler Silifke ilçesinde Keşlitürkmenli, Mara ve Gökbelen mahallelerinde devam etti.

Silifke’deki yayla şenliklerinde tiyatro gösterisi, drama atölyesinin yanı sıra kukla ve gölge oyunları gerçekleştirildi. Halk oyunları ekibinin sergilediği yöresel danslarda şenliğe renk kattı. Türk Müziği Orkestrası’nın sahne alarak verdiği konser, Silifkelilerden tam not aldı.

“Tüm halkımızı bekliyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Müziği Orkestrası’nın solisti Çiğdem Akdoğan, şenliklerin hem kendileri hem de vatandaşlar açısından eğlenceli olduğunu belirterek, “Konserlerimiz güzel oluyor, eğlenceli geçiyor. Farklı yerlerde de konserlerimiz olacak. Tüm halkımızı Yayla Şenlikleri kapsamında düzenlediğimiz konserlere bekliyoruz” dedi.

Mersin'de Yayla Şenlikleri Devam Ediyor 1

“Bu etkinlik için çok teşekkür ederim”

Konsere katılan vatandaşlardan Erdinç Güven, “Ortam gerçekten güzel. Biz eşimle beraber yemek yemeye geldik ama sesi duyunca hemen konsere geldik. Güzel etkinlikler. Vahap Başkan’ın köylerde böyle bir etkinlikler yapması çok güzel. Karşıt görüş bir vatandaş olarak Vahap Başkan’a teşekkür ediyorum” dedi.

“Samimi, sıcak, içten bir etkinlik”

Silifke’de öğretmenlik yapan Dilek Tezcan da şenlikle ilgili, “Ben geçen sene de katılmıştım ve çok beğenmiştim. Bu sefer konser de eklenmiş, bayıldım. Gayet güzel olmuş” diye belirtti. Yayla şenlikleri kapsamında düzenlenen konsere katılan vatandaş Kazım Dölek de “Böyle sosyal etkinlikler için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve özellikle Vahap Başkan’a teşekkür ederiz. Vahap Bey zaten sosyal projeleriyle köylere oldukça destek oluyor” ifadelerine yer verdi.

Mersin’de Yayla Şenlikleri Devam Ediyor
Yorum Yap