1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Mersin’de öğrenci yurtlarında ön kayıtlar başladı

Mersin’de öğrenci yurtlarında ön kayıtlar başladı

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mersin merkezdeki erkek öğrenci yurdu ve Gülnar’daki kız öğrenci yurdu ile erkek konukevi için ön kayıt sürecini başlattı.

Son Başvuru Tarihi: 6 Eylül 2024

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Akdeniz ilçesi İhsaniye Mahallesi’nde yer alan ve 120 kişilik kapasiteye sahip erkek öğrenci yurdu, yeni öğrenciler için kapılarını açmaya hazırlanıyor. 3 ve 4 kişilik odalarıyla öğrencilere konforlu bir yaşam alanı sunan yurt, modern olanaklarıyla dikkat çekiyor.

Gülnar’daki Mersin Üniversitesi Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde yer alan kız öğrenci yurdu ve erkek konukevi de 120 öğrenci kapasitesiyle hizmet veriyor. Kırsal bölgelerde yaşayan veya şehir dışından Gülnar’a üniversite eğitimi için gelen gençlere konaklama imkanı sağlayan bu yurt, öğrencilere güvenli ve huzurlu bir ortam sunuyor.

Uygun Fiyat, Kaliteli Hizmet

Yurtlara ön kayıtlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.mersin.bel.tr ve Teksin uygulaması üzerinden yapılabiliyor. Başvuru süreci 6 Eylül 2024 tarihinde sona erecek. Başvuru koşulları, gerekli evraklar, iletişim bilgileri gibi detaylar için öğrenciler ve aileleri www.mersin.bel.tr, Teksin uygulaması ve Alo 185 üzerinden bilgi alabiliyor. Diğer yurt ve kiralık ev fiyatlarına göre oldukça ekonomik olan yurtlar, aylık 1860 lira ücretle öğrencilere büyük bir mali kolaylık sağlıyor.

“Yurtlarımızda Öğrencilerin İhtiyaç Duyacağı Her Şey Mevcut”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Akdeniz Erkek Öğrenci Yurdu’nun Müdürü Azad Saygı, yurtlarla ilgili detaylı bilgi vererek, “Üniversiteyi kazanan yeni öğrencilerimizi ve şehrimizdeki tüm üniversite öğrencilerimizi, yurtlarımızda konuk etmek için bekliyoruz. Yurtlarımızda sabah kahvaltısı, akşam yemeği, istedikleri her an ulaşabilecekleri sıcak su ve wi-fi hizmeti var. Bunların yanı sıra öğrencilerimiz; çamaşır kurutma, ütü hizmetleri ve bunlara ek olarak kişisel çalışma alanları, toplu çalışma alanları, mescit, kütüphane, sportif faaliyet alanları gibi hizmetlerden de faydalanabiliyorlar” dedi.

Mersin'de öğrenci yurtlarında ön kayıtlar başladı 1

Mersin Öğrenci Yurdu Başvurusu

Öğrenci yurtlarına online başvuruda istenilen belgeler ise şu şekilde;

  • YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi
  • Öğrenci Belgesi
  • Anne ve Babanın Gelir Durum Belgesi
  • Engelli Öğrencilerde Engelli Raporu (Tam teşekküllü hastaneden alınan engelli raporu)
  • Şehit ve Gazi Çocuklarında Şehadet ya da Gazilik Belgesi
Mersin’de öğrenci yurtlarında ön kayıtlar başladı
Yorum Yap