1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin’de Kadınlara Meslek ve Umut: MERCEK Dikiş Kursu

Mersin’de Kadınlara Meslek ve Umut: MERCEK Dikiş Kursu

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki Dikiş Kursu, kadınlara hem meslek edindirme hem de sosyalleşme imkanı sunuyor.

Kursiyerler, konfeksiyon alanında çeşitli teknikleri öğrenerek kendilerini geliştirirken, hem kendileri hem aileleri hem de Büyükşehir Belediyesi’nin Kıyafet Evi için kıyafetler dikiyor. Ayrıca, bazı kursiyerler usta öğretici sertifikası alarak meslek sahibi olma yolunda önemli adımlar atıyor.

Kıyafet Evi’ne Binlerce Ürün

Kursiyerler tarafından dikilen tişört, pijama takımı, etek, elbise gibi birçok ürün, Kıyafet Evi’ne gönderilerek ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz olarak ulaştırılıyor. Kurban Bayramı öncesinde dikilen birçok parça ürün, bayramda çocukları sevindirecek. Aileler, çocukları ile birlikte Kıyafet Evi’ne giderek, çocuklarına ücretsiz bayramlık alabilecekler. Bugüne kadar, dikiş kurslarında 2 binden fazla kıyafet dikilerek Kıyafet Evi’nden çocuklara ulaştırıldı.

Mersin'de Kadınlara Meslek ve Umut: MERCEK Dikiş Kursu 1

Maya: “Kurban Bayramı’nda Çocuklarımız Heyecanla Kıyafetlerini Giyip Dolaşsınlar”

MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya, kursların Yenişehir Halk Eğitim ve Karacaoğlan Halk Eğitim Merkezleri ile iş birliği halinde yürütüldüğünü belirterek, “Şubelerimizde dikilen kıyafetler, Kıyafet Evi’ndeki çocuklarımıza ulaşıyor. Son 1 ay içerisinde kursiyerlerimiz Kurban Bayramı’na hazırlık yaptılar ve çocuklara bayramlıklarını teslim etmek üzere dikimlerini gerçekleştirdiler. 2-14 yaş arasında hem erkek hem kız çocuklarına pijama, şort, elbise, etek, üst takım ve tişört olmak üzere birçok kıyafet diktiler” dedi. Eğitimlerin hobi amaçlı değil meslek edindirme hedefi ile gerçekleştirildiğini vurgulayan Maya, “Önümüz bayram. Kurban Bayramı’nda çocuklarımız mutlu olsunlar, heyecanla kıyafetlerini giyip dolaşsınlar, bayramlarını kutlasınlar diye birçok kıyafet diktik. Onların sevincini görmek, bizi de çok mutlu edecek” ifadelerini kullandı.

Adanır: “Gereken Bütün Malzemeleri Belediyemiz Temin Ediyor”

Dikiş Kursu hocalarından Helen Adanır, kursa talebin çok yoğun olduğunu belirterek, “Bayram için hazırlıklarımız devam ediyor. Çıkardığımız kıyafetlerimiz var. Hatay’dan geldim ve depremzedeyim. Vahap Bey’in, kadınlara sunduğu bu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bayram için hazırladığımız kıyafetlerimizi, çocuklar için Kıyafet Evi’ne göndereceğiz” dedi. Kursun iç-dış giyim, çocuk kıyafetleri gibi modüllere ayrıldığını da belirten Adanır, “Birçok arkadaşımız buradan usta öğretici olarak çıktı. Gereken bütün malzemeleri belediyemiz temin ediyor. Biz elimizden geldiği kadar bir şeyler çıkarmaya çalışıyoruz. Öğrencilerin azimle çalışması, Kıyafet Evi’ne kıyafet dikmek için ve meslek sahibi olmak için çaba göstermeleri bizim için çok önemli” diye konuştu.

Mersin’de Kadınlara Meslek ve Umut: MERCEK Dikiş Kursu
Yorum Yap