1. Haberler
  2. Spor
  3. Mersin’de Geleneksel Zafer Kupası Futbol Turnuvaları Başladı

Mersin’de Geleneksel Zafer Kupası Futbol Turnuvaları Başladı

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı için geleneksel hale getirdiği futbol turnuvaları bu yıl da büyük bir coşkuyla başladı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen ‘30 Ağustos Fındıkpınarı Zafer Kupası Futbol Turnuvası’ ve ‘30 Ağustos Toroslar Zafer Kupası Futbol Turnuvası’nda takımlar zafer için mücadele ediyor.

Üç ve Dört Grup Halinde Büyük Mücadele

30 Ağustos’ta final maçlarının oynanacağı Toroslar Turnuvası, A, B ve C olmak üzere 3 gruptan oluşan 18 takımın katılımıyla başladı. Fındıkpınarı Turnuvası ise A, B, C, D olmak üzere 4 gruptan oluşan 24 takımın rekabetine sahne olacak.

A grubu maçları, Ayvagediği futbol sahasında Güzelyayla ile Çavuşlu takımları arasında oynanan karşılaşma ile başlarken, Fındıkpınarı futbol sahasında A grubu ilk maçında Menteş ve Sarılar Spor Kulübü takımları karşı karşıya geldi. Çekişmeli maçların ardından grup birincileri, süper kupa için finalde ter dökecek.

Taşkın: “Turnuva; yaylacılık yapan insanlarımızın güzel bir buluşma noktası oluyor”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, turnuvaların yaylacılık yapan vatandaşlar arasında büyük ilgi gördüğünü belirtti. Taşkın, “Bu turnuvalar yaylacılık yapan insanlarımızın bir buluşma noktası oluyor aynı zamanda. Bir hasret giderme yeri. Çok güzel futbol etkinlikleri oluyor. Sadece geçen sene Fındıkpınarı’nda 60 bine yakın insan sirkülasyonu olmuştu. Bir o kadar da bu yıl Ayvagediği’nde bekliyoruz. Ayvagediği futbol turnuvasını Toroslar Belediyesi ile birlikte, Fındıkpınarı’nı ise tamamen Büyükşehir Belediyesi olarak düzenliyoruz” dedi.

Mersin’de Geleneksel Zafer Kupası Futbol Turnuvaları Başladı
Yorum Yap