1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin’de Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri

Mersin’de Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ ilkesi doğrultusunda kent genelinde hayata geçirdiği projelerle, öğrencilere nitelikli ve kaliteli eğitim fırsatları sunmaya devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, özellikle dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerin eğitim hayatına katkı sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı kurs merkezleri, sadece sınav hazırlık desteği vermekle kalmıyor, aynı zamanda öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine de önemli bir katkı sağlıyor. Nitelikli eğitmen kadrosu, rehberlik hizmetleri, sınav hazırlık programları, sosyal etkinlikler ve atölye çalışmaları ile desteklenen öğrenciler, hem LGS ve YKS gibi merkezi sınavlara hazırlanırken hem de okul başarılarını artırma imkanı buluyor. Her geçen yıl iyi lise ve üniversitelere yerleşen öğrenci sayısındaki artış, kurs merkezlerinin başarısını gözler önüne seriyor.

Mersin’de Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri 1

“Eşit Şartlarda Sınavlara Hazırlanma Fırsatı”

Aydıncık Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Sorumlusu Erdem Anamurluoğlu, merkezin 2019 yılından bu yana hizmet verdiğini belirterek, öğrencilerin burada hem sınavlara hazırlandığını hem de okuldaki derslerine destek aldığını ifade etti. Anamurluoğlu, “Başkanımız Vahap Seçer, 2019 yılında ilk olarak Aydıncık’ta kurs merkezimizi açtı. Bu sayede Mersin merkezdeki bir öğrenci ile buradaki öğrencimiz arasında, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamış olduk. Öğrencilerimiz bu sayede sınavlara eşit şartlarda hazırlanıyorlar” dedi. Merkezin kaynak kitap, deneme sınavları ve soru bankası desteği sunduğunu belirten Anamurluoğlu, öğrencilerin her hafta ücretsiz deneme sınavlarına katılarak sınav pratiği kazandığını vurguladı.

Mersin’de Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.