1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin ‘Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri’ Listesinde 2. Sıraya Yükseldi

Mersin ‘Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri’ Listesinde 2. Sıraya Yükseldi

featured
service

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr) 2024 yılı ‘Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri’ araştırmasının sonuçları açıklandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkan Vahap Seçer öncülüğünde hayata geçirdiği hizmetlerle ‘Öğrenci Kenti’ haline getirdiği Mersin, listede 2. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Araştırma sonuçlarına göre Eskişehir 90 puanla 1. sırada yer alırken, Mersin sadece 1 puan farkla, 89 puanla 2. sıraya yükseldi. Büyükşehir’in son beş yılda öğrenciler için gerçekleştirdiği hizmetler, Mersin’i her geçen yıl öğrencilerin en çok tercih ettiği şehirler arasında üst sıralara taşıdı. 2019’da listede 26. sırada yer alan Mersin, Başkan Seçer’in göreve gelmesiyle birlikte yapılan hizmetlerle büyük bir sıçrama göstererek bu yıl 2. sıraya yükseldi.

Araştırma raporunda, Türkiye’nin üniversite öğrenci başkentleri Eskişehir, Mersin ve Ankara olarak belirtildi. ÜniAr tarafından yapılan açıklamada, “Bize göre üniversite şehri olmak sadece üniversite yönetimlerine bırakılmamalıdır. Belediye başkanları, valiler ve şehirlerin kurumsal paydaşları konuya ilişkin stratejiler belirlemelidir. Şehir, şehrin yaşantısı ve kültürü üniversitenin başarısında ve üniversitenin üniversite olarak adlandırılmasında vazgeçilmez bir unsurdur” ifadelerine yer verildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sıkça vurguladığı ‘Öğrenci Kenti Mersin’ konsepti, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmetlerle her geçen gün daha da yaşanılabilir hale geliyor.

2019 yılından önce ‘Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri’ listesinde 29. sırada yer alan Mersin, Başkan Seçer’in göreve geldiği 2019 yılından itibaren yapılan hizmetler ile büyük bir atılım gerçekleştirdi. 2019’da 26, 2020’de 23, 2022’de 18, 2023’de 13. ve 2024’de ise 2. sıraya yerleşen Mersin’in gösterdiği bu büyük gelişme, Büyükşehir Belediyesi’nin öğrenciler için hayata geçirdiği hizmetlerin etkisini ortaya koyuyor.

Öğrencilere barınma ve beslenme imkanı, festivaller, her bütçeye uygun konsept kafeler, ucuz ulaşım, çalışma salonları ve part-time iş olanakları sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi; öğrencilerin mutlu ve huzurlu olduğu ’10 Numara Öğrenci Kenti Mersin’ için çalışmalarına hız kesmeden devam edecek. Başkan Vahap Seçer, “Öğrenci Kenti Mersin” sloganını hayata geçirerek, gençlerin eğitim ve sosyal hayatlarını daha da zenginleştirmeyi hedefliyor.

Mersin ‘Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri’ Listesinde 2. Sıraya Yükseldi
Yorum Yap