1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin, Eylül Ayında Sporun Merkezi Olacak

Mersin, Eylül Ayında Sporun Merkezi Olacak

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi, son beş yıldır gerçekleştirdiği maratonlar, yarışmalar ve turnuvalarla kentin adını sporla özdeşleştiriyor. Bu yıl da Eylül ayı, uluslararası spor organizasyonlarıyla dolu dolu geçecek. Dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin dört bir yanından elit sporcuları ağırlayacak olan Mersin, yine sporseverlerin buluşma noktası olacak.

Plaj Voleybolu Heyecanı Başlıyor

Eylül ayının ilk spor etkinliği, Türkiye’nin önde gelen plaj voleybolu organizasyonlarından biri olan Pro Beach Tour’un Mersin etabı olacak. 6-8 Eylül tarihleri arasında Kızkalesi sahilinde gerçekleştirilecek olan Bioderma Pro Beach Plaj Voleybolu Mersin Etabı, renkli görüntülere sahne olacak. Turnuva, plaj voleybolu tutkunlarını bir araya getirirken, Mersin’in muhteşem sahilleri de bu heyecana ev sahipliği yapacak.

38. Uluslararası Briç Festivali

Spor dolu Eylül ayının bir diğer önemli etkinliği ise 18-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 38. Uluslararası Briç Festivali. Mersin Briç Spor Kulübü ile iş birliği içinde gerçekleştirilecek olan bu prestijli turnuva, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde briç tutkunlarını buluşturacak.

Mersin, Eylül Ayında Sporun Merkezi Olacak 1

Kilikya Ultra Maratonu: Tarih ve Spor Buluşuyor

Mersin’de spor ve tarih, 29 Eylül’de üçüncü kez düzenlenecek olan Kilikya Ultra Maratonu ile bir araya gelecek. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2024 faaliyet programında yer alan bu özel maraton, Mersin’in tarihi ve doğal güzellikleri arasında koşulacak. Maraton, 8K, 15K, 33K, 33K Takım ve 56K olmak üzere beş farklı kategoride gerçekleştirilecek. Kızkalesi ve Erdemli ilçelerinde düzenlenecek olan yarışta, sporcular limon ve portakal kokuları eşliğinde sahillerden tepelere, köy yollarından tarihi dokuya kadar uzanan parkurda mücadele edecekler.

Maraton için kayıtlar başlamış durumda ve 23 Eylül’e kadar devam edecek. Katılım ve diğer bilgiler için sporcular ve meraklıları, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin spor sayfasını ziyaret edebilirler.

Mersin, Eylül Ayında Sporun Merkezi Olacak
Yorum Yap