1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin Büyükşehir’den Onkoloji Hastalarına Destek

Mersin Büyükşehir’den Onkoloji Hastalarına Destek

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi, onkoloji hastalarına sunduğu “Onkoloji Hasta Servis Aracı” hizmeti sayesinde, kanser tedavisi gören hastalara destek sağlıyor. Hastalar, tedavi süresince zor günlerinde yanlarında olan bu hizmetle, sağlık kuruluşlarına ulaşımda büyük kolaylık yaşıyor. Haftanın belirli günlerinde tedaviye gitmek zorunda olan ve ulaşımda sıkıntı yaşayan onkoloji hastaları, belediye ekipleri tarafından evlerinden alınarak hastanelere taşınıyor ve tedavi sonrasında tekrar evlerine bırakılıyor.

Bu hizmet sayesinde, hijyenin hayati önem taşıdığı tedavi sürecinde, özel araca sahip olmayan hastalar, toplu taşıma araçlarını kullanmadan, konforlu ve güvenli bir şekilde hastaneye ulaşma imkanı buluyor. Şu ana kadar 7 bin onkoloji hastasının yararlandığı bu uygulama, Mersin’in 4 merkez ilçesi ve Tarsus’ta aktif olarak devam ediyor.

“Tedavi Sürecinde Büyük Kolaylık Sağlıyor”

Emekli olan ve 3 aydır ışın tedavisi gören 59 yaşındaki Şükrü Adıgüzel, bu hizmetten yararlanan isimlerden biri. Haftada iki kez Büyükşehir’in sunduğu bu hizmetle hastaneye ulaştırılan Adıgüzel, “Aldığım emekli maaşı ile tedavi boyunca hastaneye gitmekte güçlük çekeceğimi ve bunun sürekliliğinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Ekipler beni evimin önünden alıyor, konforlu bir şekilde hastaneye gidiyorum ve bu hizmetten oldukça memnunum” diyerek, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getiriyor.

“Hastalarımızın Güvenliği Önceliğimiz”

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan Deniz Anahtar, 2021 yılında başlatılan “Onkoloji Hasta Servis Aracı” hizmetinin, şu anda Tarsus ve 4 merkez ilçede sürdürüldüğünü belirtti. Anahtar, “Şu ana kadar 7 bin hastamıza hizmet verdik. Onkoloji hastalarımızın bağışıklık sistemleri düşük olduğu için toplu taşıma kullanmaları onlar için büyük bir tehlike oluşturuyor. Biz, kolay ve temiz bir ulaşımla hastalarımızın en güvenli şekilde transferini sağlıyoruz” dedi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte hizmete olan talebin arttığını belirten Anahtar, “Hastalarımız bize ‘Alo 185’ veya ‘0 324 234 84 00’ numaralarından ulaşabilirler. Onkoloji hastalarımızdan oldukça iyi geri dönüşler alıyoruz ve bu bizi oldukça motive ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak hastalarımıza hizmet vermekten dolayı memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir’den Onkoloji Hastalarına Destek
Yorum Yap