1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Mezarlık Hizmetlerinde Önemli Adımlar

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Mezarlık Hizmetlerinde Önemli Adımlar

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hızla artan nüfus ve kentleşme ile birlikte ortaya çıkan mezar yeri ihtiyaçlarını karşılamak üzere önemli çalışmalar yürütüyor. Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan genişletme çalışmaları ile kentin 50 yıllık mezarlık sorunu çözüme kavuşuyor.

Genişletme çalışmaları Güneykent, Huzurkent ve Davultepe mezarlıklarında yoğunlaşırken, Çiftlikköy Mezarlığı ise alt ve üst yapı iyileştirmeleriyle daha temiz, huzurlu ve güvenli bir hale getirildi. Belediye, sadece altyapı çalışmalarına odaklanmakla kalmayıp, defin hizmetleri ile de vatandaşların en acılı günlerinde yanlarında oluyor. Her inanca saygı gösteren belediye, nakil, defin, kefen ve gassal hizmetlerini ücretsiz olarak sunarak, vatandaşların dini gerekliliklerini yerine getirmelerine yardımcı oluyor.

Genişletme Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı’nın başlattığı genişletme çalışmaları kapsamında, Güneykent’te 100 dönüm, Davultepe’de 258 dönüm, Huzurkent’te ise 4 bin 800 metrekarelik bir alan genişletiliyor. Özellikle Davultepe Mezarlığı’nda projelendirilen 258 dönümün ilk 100 dönümlük kısmı 2025 yılı ortalarına kadar tamamlanmış olacak. Güneykent’teki 100 dönümlük genişleme çalışmaları ise 2025’in sonlarına doğru bitirilecek.

“Yeni çalışmalarımızla Mersin’in 50 yıllık mezar sonunu çözmüş oluyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar Bakım Onarım Şube Müdürü Osman Sümer, “Davultepe’de 258 dönüm Orman Bakanlığı’ndan aldığımız bir yer var. Buranın birinci etapta 100 dönümünün proje çalışmaları başladı. 2025’in ortalarına doğru çalışmalar sonuçlanacak. Güneykent mezarlığımızda da yaklaşık 100 dönüm çalışmamız var. Bunun da proje çalışmaları 2025’in ortalarına doğru başlayacak. 2025’in sonunda uygulamaya geçilecek” dedi.

Farklı noktalardaki çalışmaları da aktaran Sümer, “Huzurkent’te 4 bin 800 metrekarelik yeni bir mezarlık alanı açıyoruz. Bunun çalışmaları başlamış olup 2 ay içerisinde hizmete açılacaktır. Çiftlikköy mezarlığında mevcut mezarlığımızın altyapı ve üstyapı çalışmaları başladı. İhalesi sonuçlandı. 90 gün içerisinde hizmete sunulacak. Bu çalışmalarımızla Mersin’in 50 yıllık mezar sonunu çözmüş oluyoruz” dedi. Sümer, mezarlıklarda ağaçlandırma, çevre düzenlemesi ve çeşmelerin de yapılacağını aktardı.

“Mezarlık yeri haricindeki bütün defin hizmetlerimiz ücretsiz”

Vatandaşların cenazelerinin olması durumunda hemen 185’i aramaları gerektiğini ifade eden Sümer, ücretsiz hizmetleri anlatarak, “Vatandaşlarımız cenazeleri olduğu andan itibaren 185’i aramaları yeterli. Arkadaşlarımız kısa süre sonra kendilerine dönecekler. Mezarlık yeri hariç bütün hizmetler ücretsiz olarak yapılmaktadır. Bu hizmetlerimizin içerisinde cenaze nakil hizmeti, uçakla il dışına gönderim, defin hizmetlerimiz, gassal hizmetlerimiz, kefen hizmetlerimiz, taziye yerinde; sandalye, masa, çadır, taziye kolisi hizmetleri ücretsizdir” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Mezarlık Hizmetlerinde Önemli Adımlar
Yorum Yap