1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Üretici Kadın Stantları Projesi ile Dikkat Çekiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Üretici Kadın Stantları Projesi ile Dikkat Çekiyor

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadınların hayatın her alanında eşit temsiliyet alabilmesi için üretici kadınlara destek olmaya devam ediyor. ‘Üretici Kadın Stantları’ projesi, Türkiye’ye örnek olacak nitelikteki çalışmalardan biri olarak öne çıkıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, kent genelinde 8 bin üretici kadına ulaşıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, üretici kadınlarla dayanışmayı, üretimi artırmayı ve markalaşmalarına destek olmayı amaçlayarak, şehrin dört bir yanında stantlar kurmaya devam ediyor.

Proje kapsamında görev yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda Endüstri Mühendisi olarak çalışan Esin Aşlar, projenin hızla devam ettiğini ve talebin 8 bine ulaştığını belirtti. Aşlar, projenin yeni yüzleri aralarına katmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, projenin örnek bir nitelik taşıdığını vurguladı.

Mersin’in 13 ilçesinden gelen talepler doğrultusunda etkinliklerde stantlara yer verdiklerini söyleyen Aşlar, özellikle gelir kaynağı olmayan ve hiç çalışmamış kadınlara öncülük etmek istediklerini belirtti. Aşlar, pazara daha fazla kadının katılımını gözlemlediklerini ve kadınların kendi sahalarında varlık göstererek özgürlüklerini sağladıklarını ifade etti. Projeye dahil olan kadınları çeşitli alanlarda destekleyerek, sosyo-ekonomik hayata kazandırmayı ve şehrin tanıtımına katkı sunmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Üretici kadınlardan Ayşe Çetin, fermente sirkeleri ile pazarda yer bulduğunu ve projeye kolaylıkla dahil olduğunu belirterek, diğer kadınları da bu yelpazeye katılmaya davet etti. Aynur Ören ise evinde yaptığı reçeller, çörekler ve pastalar ile pazarda stant açarak, projeden dolayı Başkan Vahap Seçer’e ve eşi Meral Hanım’a teşekkür etti. Kadın üreticilerden Gül Habip ise, projenin kendilerine büyük destek sağladığını ve Vahap Başkan sayesinde varlıklarını hissettiklerini söyledi. Habip, el emeği işlerle ev ekonomisine katkıda bulunmanın yanı sıra projenin ruhsal açıdan da kendilerine iyi geldiğini vurguladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Üretici Kadın Stantları Projesi ile Dikkat Çekiyor
Yorum Yap