1. Haberler
  2. Spor
  3. Merih Demiral’a 2 Maç Men Cezası… Dışişleri’nden Karara Tepki

Merih Demiral’a 2 Maç Men Cezası… Dışişleri’nden Karara Tepki

featured
service

UEFA Disiplin Kurulu, Milli Futbolcumuz Merih Demiral’in Avusturya-Türkiye maçındaki ‘bozkurt’ işareti nedeniyle 2 maç men cezası verdi. Dışişleri Bakanlığı alınan bu karara tepki gösterdi.

Karar Hayal Kırıklığı Yarattı

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, uluslararası spor karşılaşmalarının toplumları ve ülkeleri birbirine yakınlaştırmak amacıyla düzenlendiği vurgulandı. Ancak bu kararın, yurt içinde ve yurt dışındaki tüm vatandaşlarımızda derin bir hayal kırıklığı yarattığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, ” UEFA tarafından A Milli Futbol Takımı oyuncumuz Merih Demiral’a iki maç müsabakalardan men cezası verilmesini esefle karşılıyoruz.

Uluslararası spor karşılaşmaları toplumları ve ülkeleri birbirine yakınlaştırmak için tertip edilmektedir.

Yurt içinde ve yurt dışındaki tüm vatandaşlarımızda derin bir hayal kırıklığı yaratan bu karar, bazı Avrupa ülkelerinde yabancılara karşı ön yargılı davranma eğiliminin giderek arttığı yönündeki değerlendirmeleri güçlendirmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Merih Demiral’a 2 Maç Men Cezası… Dışişleri’nden Karara Tepki

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.