1. Haberler
  2. Gündem
  3. “MERCEK-21” Operasyonu! Bin 564 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

“MERCEK-21” Operasyonu! Bin 564 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medyadan yaptığı açıklamaya göre, Türkiye genelinde son beş gün içinde gerçekleştirilen “MERCEK-21” operasyonları kapsamında, silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyan şahıslara yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi.

Operasyonlar sonucunda;

  • 1.033 ruhsatsız tabanca,
  • 124 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca,
  • 92 uzun namlulu tüfek,
  • 315 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplamda 1.564 silah ele geçirildi. Ayrıca, 1.819 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; ruhsatsız silah temin edenleri bir bir yakalayıp adalete teslim etmeye devam edeceğiz. Sizlerin dua ve desteğiyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını isteyen suç odaklarıyla mücadelemiz aralıksız sürecek.” ifadelerini kullandı.

Operasyonlarda en fazla silah ele geçirilen ve şüpheli gözaltına alınan ilk beş şehir ise şöyle sıralandı:

  • İstanbul: 190 tabanca, 11 av tüfeği ele geçirildi. 245 şüpheli gözaltına alındı.
  • Adana: 73 tabanca, 5 av tüfeği ele geçirildi. 91 şüpheli gözaltına alındı.
  • İzmir: 63 tabanca, 19 av tüfeği ele geçirildi. 102 şüpheli gözaltına alındı.
  • Mersin: 44 tabanca, 4 av tüfeği ele geçirildi. 69 şüpheli gözaltına alındı.
  • Gaziantep: 43 tabanca, 9 av tüfeği ele geçirildi. 49 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonların Yapıldığı Diğer Şehirler

Operasyonlar, İstanbul, Adana, İzmir, Mersin ve Gaziantep’in yanı sıra Türkiye’nin birçok ilinde gerçekleştirildi. Bu iller arasında Diyarbakır, Ankara, Konya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Antalya, Bursa, Samsun, Tekirdağ, Balıkesir, Sakarya, Aydın, Kocaeli, Muğla, Malatya, Aksaray, Kastamonu, Kayseri, Eskişehir, Düzce, Elazığ, Adıyaman, Denizli, Giresun, Hatay, Van, Mardin, Batman, Çorum, Ordu, Şırnak, Tokat, Zonguldak, Amasya, Kırıkkale, Manisa, Uşak, Karaman, Kilis, Kütahya, Osmaniye, Sinop, Afyonkarahisar, Erzurum, Kırklareli, Niğde, Rize, Siirt, Artvin, Bartın, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çankırı, Edirne, Karabük, Kırşehir, Sivas, Trabzon, Yalova, Ardahan, Hakkâri, Isparta, Muş, Nevşehir, Yozgat, Ağrı, Çanakkale ve Kars bulunuyor.

Evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında yapılan bu operasyonlarda toplamda 1.564 ruhsatsız silah ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden valilere, kaymakamlara ve operasyonları gerçekleştiren jandarma ve emniyet ekiplerine teşekkür ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi.

“MERCEK-21” Operasyonu! Bin 564 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
Yorum Yap