1. Haberler
  2. Yerel
  3. MASKİ’nin İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Hizmete Girdi

MASKİ’nin İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Hizmete Girdi

featured
service

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesindeki İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, 6 Şubat depremlerinde aldığı ağır hasarın ardından kapsamlı bir onarımdan geçerek yeniden devreye alındı.

2004 yılında hizmete açılan Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, 2022’nin Ekim ayında yenilenme ve enerji verimliliğini artırma amacıyla başlatılan rehabilitasyon çalışmaları sırasında büyük bir darbe aldı. 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremler, tesisin inşai, mekanik ve elektrik aksamlarında ciddi hasarlara yol açtı.

MASKİ’nin İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Hizmete Girdi 1

Hasarların giderilmesi amacıyla İnönü Üniversitesi ve İlbank yetkilileriyle yapılan saha çalışmalarının ardından, İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından 31 Mayıs 2023 tarihinde 47 milyon 888 bin TL bedelle onarım sözleşmesi imzalandı. Yenileme ve güçlendirme çalışmaları kapsamında tesis, yeniden devreye alınarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın belirlediği deşarj standartlarını 7/24 esasına göre karşılayacak şekilde hizmet vermeye başladı.

MASKİ’nin İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Hizmete Girdi
Yorum Yap