1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Mansur Yavaş’tan Yüksel Arslan’a: “Bu Tür Açıklamalar Siyaset Tarzıma Uymuyor”

Mansur Yavaş’tan Yüksel Arslan’a: “Bu Tür Açıklamalar Siyaset Tarzıma Uymuyor”

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) eski Özel Kalem Müdürü ve İYİ Parti Milletvekili Yüksel Arslan, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklama ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı. Arslan’ın yapmış olduğu açıklamayı onaylamadığını ifade eden ABB Başkanı Mansur Yavaş ise Arslan’ın twiti silmesini istedi.

Arslan, “Mustafa Kemal’in Askeri” söylemi üzerinden İmamoğlu’na ağır eleştirilerde bulunarak şunları söyledi:

“Kurucu iradenin, Atatürk’ün ortaya koyduğu kuruluş ilkelerinin düşmanlarıyla el el olanlar, “Mustafa Kemal’in Askeri” olamaz. Terör örgütleriyle, etnik bölücülerle, vatan hainleriyle aynı kareye girenlerin, Atatürk’ün aziz hatırasına ve mücadelesine ihanet ettiği gün gibi ortada.

“Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sözü mesuliyet sahibi ve inanmış insanların dilindeyse memleketin sorunlarına şifa olur. Siyasi kalpazanların ve hangi bayrağa selam durduğu belli olmayan kimliksizlerin ağzından çıkıyorsa, kirli niyetlerin üstü örtülmek isteniyordur.

Devletimizin temeline, milletimizin varlığına yönelik saldırıların hedefine ulaşması için işbirlikçilik yapanlar, “Mustafa Kemal’in Askeri” değil düşmanıdır. Kariyer basamaklarını çıkmak için Avrupa başkentlerinde kapı aralayanlar, Türk’ün kudreti ve kuvvetinden başka irade tanımayan Atatürk’e bizim gözümüzle bakamazlar. Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, “Proje Çocuk” denir, “Mustafa Kemal’in Askeri” denmez.”

Mansur Yavaş’tan Tepki: “Bu Tür Açıklamalar Siyaset Tarzıma Uymamaktadır”

Arslan’ın bu açıklamaları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın tepkisini çekti. Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Arslan’ın bu açıklamalarını onaylamadığını belirtti ve twiti silmesini istedi. Yavaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunun dikkatine:
Bağımsız milletvekili Sayın Arslan’ın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim. Ayrıca iyi bilinmelidir ki bu tür açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır. Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir.”

 Zile Belediyesi Sosyal Tesisi ve Hacı Bektaş-ı Veli rekreasyon alanı açılış törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri demek cumhuriyetin askeri demektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri demek milletinin askeri demektir. O bakımdan evet Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz demek, teğmenlerimize yakışır demeye devam etsinler kardeşim.” ifadelerini kullanmıştı.

Mansur Yavaş’tan Yüksel Arslan’a: “Bu Tür Açıklamalar Siyaset Tarzıma Uymuyor”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.