1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Mansur Yavaş’tan Cumhuriyet Bayramı İçin Özel Sergi: “Hayatımız Cumhuriyet”

Mansur Yavaş’tan Cumhuriyet Bayramı İçin Özel Sergi: “Hayatımız Cumhuriyet”

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 101. yıl dönümünü coşku ve heyecanla kutlamak için hazırlıklarını tamamladı. Sosyal medya üzerinden tüm Türkiye’yi kutlamalara katılmaya davet eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, vatandaşlardan “Cumhuriyet ve Sen” temalı fotoğraflarını paylaşmalarını istedi. Yavaş, “Hazırlayacağımız ‘Hayatımız Cumhuriyet’ fotoğraf sergisi ve dijital medya filminde gelin hep birlikte olalım” diyerek, tüm Türkiye’yi bu büyük coşkunun parçası olmaya çağırdı.

Cumhuriyet’in ilan edildiği ve ilk kutlamaların gerçekleştirildiği Başkent Ankara, 26-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerle dört gün boyunca Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacak. Kutlamaların teması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bugün En Büyük Bayramdır” sözünden esinlenerek belirlendi. Etkinlikler kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanından gönderilecek “Cumhuriyet ve Sen” temalı fotoğraflar ile “Hayatımız Cumhuriyet” başlıklı bir fotoğraf sergisi ve dijital medya filmi hazırlanacak. Fotoğraflar, https://www.mansuryavas.com.tr/cumhuriyetvesen/ adresi üzerinden gönderilebilecek.

“101 Yıl Sonra Aynı Heyecanı Tüm Türkiye’de Hissediyoruz”

29 Ekim kutlamalarının merkezinde yer alacak Ankara’da, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki kutlama ruhu yeniden canlandırılacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Atatürk’ün “Bugün En Büyük Bayramdır. Kutlu Olsun!” sözünden ilham alarak bu coşkuyu tüm Türkiye’ye yaymayı hedeflediklerini vurguladı. Yavaş, Cumhuriyet’in değerlerini ve kazanımlarını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük armağanı, ‘En Büyük Bayram’ diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’imizin yıldönümünü için, bu yıl da çok büyük bir coşku içindeyiz. 29 Ekim 1923’te ilk olarak Ankara’da yankılanan ve ertesi sabah, kadın, erkek, genç, yaşlı ellerinde bayraklarla ‘Yaşasın Cumhuriyet’ diyerek candan, samimi kutlamalar yapan büyük Türk Milleti’nin o kenetlenmiş ruhunu,  101 yıl sonra da aynı heyecanla tüm Türkiye’de hissediyoruz. Edirne’den, Kars’a, Sinop’tan, Hatay’a 81 ilimizden sizlerin bu coşkusunu Cumhuriyet’imizin doğduğu, kuvvet bulduğu Türkiye’mizin kalbi Ankara’da sizlerle birlikte taçlandırmak istiyoruz. Cumhuriyet’in değerlerini, asırlık kazanımlarını sizin ‘En Büyük Bayram’ınızı anlatan ‘Cumhuriyet ve Sen’ temalı fotoğraflarınızı bizlerle paylaşın, hazırlayacağımız ‘Hayatımız Cumhuriyet’ fotoğraf sergisi ve dijital medya filminde gelin hep birlikte olalım.”

Mansur Yavaş’tan Cumhuriyet Bayramı İçin Özel Sergi: “Hayatımız Cumhuriyet”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.