1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Mansur Yavaş, Paris 2024’e Katılacak Milli Sporcularla Buluştu

Mansur Yavaş, Paris 2024’e Katılacak Milli Sporcularla Buluştu

service

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2024 Paris Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecek ASKİ Sporlu milli sporcularla bir araya geldi. ASKİ Spor Kulübü’nün Gazi Park BelPa Kafe’de düzenlediği kahvaltı programında, sporculara moral verdi.

Başkan Yavaş, “Olimpiyat ve Paralimpik oyunlar dâhil 23 sporcumuz yarışacak. Hem ata sporumuz hem de ülkemizin temsili açısından çok çok önemsiyoruz. Sporcularımızın başarılı olmalarını, ülkelerini temsil etmelerini ve bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşı’mızı gururla söylemelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Mansur Yavaş, Paris 2024'e Katılacak Milli Sporcularla Buluştu 1

Yavaş: “Başarıyla Döneceklerine İnanıyorum”

Olimpiyatlar öncesinde sporcularla buluşmanın önemine değinen Yavaş, “Güreşçilerimiz kampa, ardından da direkt Paris’e gidecekler. İnşallah bizler de öncelikle kendi sporcularımızın yanında olmaya çalışacağız. Taha başta olmak üzere diğer güreşçilerimizin başarıyla döneceklerine inanıyorum” dedi.

Sporcuların hazırlık sürecine dikkat çeken Yavaş, “ASKİ ve EGO Spor Kulübü olarak 23 sporcumuz olimpiyat ve paralimpik oyunlarına katılacak. 30 bine yakın sporcumuz var. İnşallah bundan sonraki zamanlarda da içlerinden nice Tahalar, Rızalar çıkacak. Rol modelleriyle beraber çalışıyorlar. Hem ata sporumuz hem de ülkemizin temsili açısından çok çok önemsiyoruz. Sporcularımızın başarılı olmalarını, ülkelerini temsil etmelerini ve bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşı’mızı gururla söylemelerini bekliyoruz. Kendilerine başarılar diliyorum, moralleri gayet iyi. Kulak damlası nedeniyle Rıza’nın bir şanssızlığı oldu. Onun yerine katılan Hamza arkadaşımız da Rıza’yı aratmayacaktır. Kardeşlerimizin tamamına başarılar diliyorum. İnşallah güzel sonuçlardan sonra burada yine bir araya gelmeyi diliyorum” ifadelerini kullandı.

ASKİ Spor’dan 11 Sporcu Türkiye’yi Temsil Edecek

ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan ise olimpiyatlara gönderdikleri sporcu sayısının artmasına vurgu yaparak, “ASKİ Spor’dan 11, EGO Spor’umuzdan 12 sporcuyla olimpiyatlara katılıyor. 1 sporcu da Ankara Büyükşehir Belediye Spor’dan katılıyor. Toplamda 23 sporcuyla olimpiyatlara katılıyoruz. Bu olimpiyatlar bizim için heyecan verici ama dünya ve olimpiyat şampiyonu, ülkemizin gururu Rıza Kayaalp talihsiz bir olay yaşadı. ASKİ’de iki büyük tesisimiz var. Altyapıda 4 binin üzerinde genç çocuklarımız faydalanıyor. Hocalarımız nezaretinde gelecek olimpiyatlara da hazırlanıyoruz. Dolayısıyla huzurlarınızda Mansur Başkan’ımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mansur Yavaş, Paris 2024'e Katılacak Milli Sporcularla Buluştu 2

Kayaalp: “25 Yıldır Tertemiz Bir Kariyerim Var”

Spor hekimi kontrolünde tedavi amaçlı kullandığı ilaç nedeniyle Paris 2024 Olimpiyatları’nda mindere çıkamama riski yaşayan milli sporcu Rıza Kayaalp, “Şimdiye kadar birçok başarılar elde ettim, hiçbir sıkıntım olmadı. Kulak çınlamam nedeniyle doktoruma danışarak ilaç kullandım. Yan etkisinden sonra bıraktım olimpiyat geçince kullanayım dedim. İçinde etken madde olduğunu bilmiyordum. Açıklanınca sonuç şok geçirdim. Hayatım boyunca dikkat ettiğim, her zaman korktuğum şey başıma geldi. Allah’a şükürler olsun vicdan olarak çok rahatım. 25 yıldır tertemiz bir kariyerim var. İlacın etken maddesi bana güç katkısı olmayan bir madde, benim vicdanım rahat Allah’a şükürler olsun. Devletimin bu konuda yanımda olmasını çok istiyorum” dedi.

Olimpiyatlarda birer altın ve bronz madalyası bulunan milli güreşçi Taha Akgül ise Paris 2024’te serbest stil 125 kiloda mücadele edeceğini hatırlatarak, “Hedefim, altın madalyayla kariyerimi noktalamak. Hepinizden dualarınızı bekliyoruz” dedi.

Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda yer alacak diğer sporcular da organizasyonda Türkiye’yi başarıyla temsil ederek, madalyayla dönmek istediklerini belirtti.

ASKİ Spor’dan Olimpiyatlara Katılacak Sporcular:

  • Güreş Serbest Stil: Taha Akgül, İbrahim Çiftçi
  • Grekoromen Stil: Enes Başar, Ali Cengiz, Hamza Bakır
  • Kadınlar: Evin Demirhan Yavuz
  • Boks: Tuğrulhan Erdemir, Kaan Aykutsun
  • Halter: Muhammed Furkan Özbek
  • Paralimpik Oyunları: Judo’da İbrahim Bölükbaşı, Halterde Abdullah Kayapınar
Mansur Yavaş, Paris 2024’e Katılacak Milli Sporcularla Buluştu
Yorum Yap