1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Mansur Yavaş: Ortak aklın Ankara’da başarılı olacağına inanıyorum

Mansur Yavaş: Ortak aklın Ankara’da başarılı olacağına inanıyorum

featured
service

Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu, temmuz ayında rekor katılımla gerçekleşen Olağan Genel Kurul’un ardından ilk toplantısını Mogan Park’taki Ankara Yelken Kulübü’nde gerçekleştirdi. Toplantıya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Ankara Kent Konseyi Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş ve Ankara Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda, Ankara’nın geleceğine yönelik önemli mesajlar veren Mansur Yavaş, kent konseylerinin önemine dikkat çekti. Yavaş, konuşmasında bütçe yönetimine ve katılımcı demokrasinin önemine vurgu yaparak, “Ortak aklın tam manasıyla Ankara’da ortaya çıkacağına ve başarılı olacağımıza inanıyorum. Şu anda bizim gerçekten Türkiye çapında, gurur duyacağımız bir kent konseyi yapısı var. İnşallah bütün Türkiye’ye örnek olur. Hiç kimseyi ayırmadan, dışlamadan yan yana gelip kendi illeri, ilçeleri için de elini taşın altına koyar, birlikte hareket ederler. Bundan kazançlı çıkacak olan Türkiye olur, Türk milleti olur” dedi.

Mansur Yavaş: Ortak aklın Ankara’da başarılı olacağına inanıyorum 1

“Kent Konseyinin Önerilerini Dikkate Alıyoruz”

Mansur Yavaş, toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara halkının kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak için çaba gösterdiklerini belirtti. Mansur Yavaş, “Bizler Ankara halkının tertemiz parasıyla ve Türkiye’deki, Ankara’daki ödenen vergilerden bize düşen paylarla Ankara’yı yönetiyoruz. Nasıl yönetiyoruz? Ankara halkı adına, seçtiği temsilci sıfatıyla yönetiyoruz. Maaşını Ankara halkından alan bir memurdan öte bir şey değildir. O zaman, biz bu bütçeyi harcarken bu bütçeyi israf etmeden ve Ankara halkının talepleri doğrultusunda harcamamız gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle de kent konseyinin oluşumuna çok büyük önem veriyoruz. Kent Konseyi’nin de bize yapacağı öneriler doğrultusunda kendi çalışma meclisi ve gruplarının önerisiyle yapmak istiyoruz. Onların parasını onların istemediği, proje adı verilen hayali projelere harcamak istemiyoruz” diye konuştu.

“Ankara İçin Yeni Bir Vizyon Ortaya Koymalıyız”

Ankara’nın dünya başkentleriyle yarışır bir konuma gelmesi gerektiğini belirten Yavaş, başkentin tarihi ve kültürel mirasını vurguladı. “Geçmiş 4 bin yıllık tarihiyle beraber, cumhuriyet dönemi eserlerinin hepsini ortaya çıkarıp tarihi kent merkezimizi de tam manasıyla turizme açıp, koruyup, ortaya çıkarıp artık Ankara’ya turizmin gelmesini sağlamamız ve tarihi kent merkezini ayağa kaldırıp bu vizyonla aynı zamanda kültür ve termal turizmi gibi turizmlerle çeşitlendirerek Ankara’nın ilçelerini de bu işin içine katarak Ankara için yeni bir vizyon ortaya koymalıyız” diyen Yavaş, el ele verilmesi halinde bu vizyonun başarıya ulaşacağına inandığını ifade etti.

“Türkiye Çapında Gurur Duyacağımız Bir Kent Konseyi Yapısı Var”

Yavaş, Ankara’daki tüm ilçelerde kent konseylerinin kurulmasının önemini vurgulayarak, “25 belediyede de bu şekilde katılımcı kent konseylerinin olduğunu düşünün. Ankara’daki tüm kent konseyleriyle Ankara Kent Konseyi yan yana geldiği zaman Ankara’da bütün problemlerimizi çözdüğümüz gibi, Ankara’nın var olan bütün değerlerinin bütün dünyanın tanıtımına açılacağı konusunda hiç şüphemiz yoktur” dedi. Yavaş, Ankara Kent Konseyi’nin Türkiye çapında gurur duyulacak bir yapıya sahip olduğunu belirterek, bu yapının tüm Türkiye’ye örnek olmasını temenni etti.

Mansur Yavaş: Ortak aklın Ankara’da başarılı olacağına inanıyorum
Yorum Yap