1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Mansur Yavaş: “Ata Sporumuz Güreşi Desteklemek İstiyoruz”

Mansur Yavaş: “Ata Sporumuz Güreşi Desteklemek İstiyoruz”

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Cumhuriyet tarihinin en büyük güreş organizasyonu olan “1. Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri” coşkuyla başladı. Etkinliğin açılışına, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, ilçe belediye başkanları, büyükelçiler, siyasi partilerin temsilcileri, il başkanları, milli güreşçi Taha Akgül ve güreş efsanesi Ahmet Ayık katıldı.

Mansur Yavaş: “Ata Sporumuz Güreşi Desteklemek İstiyoruz”

Bağlum Stadı’nda gerçekleşen etkinliğin açılışında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, güreşin Türk milletinin genlerinde olduğunu vurguladı. Yavaş, “Keçiören Belediye’mizin öncülüğünde ve Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle biz bu ata sporumuzu desteklemek, yeni Ahmet Ayıklar, Mahmut Atalaylar, Taha Akgüller, Rızalar yetişsin istiyoruz. Dünyada yapılan bütün yarışmalarda Türk bayrağını göndere çıkarılıp gözyaşları içerisinde İstiklal Marşı’mızı söylemek istiyoruz. Bunun da en güzel yolu güreşe destek” dedi.

Mansur Yavaş: "Ata Sporumuz Güreşi Desteklemek İstiyoruz" 1

1500’den Fazla Sporcu Katıldı

Yıldızlar, Gençler ve Büyükler olmak üzere üç kategoride düzenlenen güreşlere Türkiye’nin dört bir yanından 1500’den fazla sporcu katıldı. Yavaş, “Bugün Türkiye’nin her yerinden gelen 1500’ün üzerindeki sporcuyla başlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda geleneksel hale gelecek olan ve çok daha fazla sporcunun katılımıyla artık başarılar bizim olacak” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş: "Ata Sporumuz Güreşi Desteklemek İstiyoruz" 2

Güreş, Türk Milletinin Genlerinde Var

Güreşin atalarımızdan gelen bir miras olduğunu belirten Yavaş, “Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar bütün coğrafyada güreşin çeşitli şekilleri binlerce yıldır devam ediyor. Bu bizim ata sporumuz. Dolayısıyla dünyada yapılan bütün yarışmalarda en fazla adını duyuracağımız, şampiyonluk çıkaracağımız spor; ata sporumuz güreştir. Gerek Uşak Güreşi, Karakucak, Yağlı Güreş, güreşin her türlüsü bizim genlerimizde var” dedi.

Yavaş, güreş sporuna katkı veren herkese teşekkür ederek, “Ben buraya emek veren herkese, katılan herkese, güreş sporuna şimdiye kadar katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum. Ve er meydanına çıkacak bütün güreşlerimize başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonra da çok daha güzel bir şekilde, güzel başarılarla, Türkiye’nin, Türk milletinin isminin dünya sahnesinde anılması dileğiyle” diye konuştu.

Mansur Yavaş: "Ata Sporumuz Güreşi Desteklemek İstiyoruz" 3

Mesut Özarslan: “Karakucak Güreşleri, Türk Milletinin Asaletini Yansıtır”

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan da etkinlikte yaptığı konuşmada, Karakucak güreşinin Türk milletinin asil ruhunu yansıttığını belirtti. Özarslan, “Bugün burada milletimizin köklü tarihinden gelen ve özümüzde yer eden Karakucak vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Karakucak Güreşleri, aziz Türk milletinin asaletini, yiğitliğini, mücadeleci ruhunu yansıtan en kadim sporlarımızdandır. Ata sporumuz güreş, bizlere sadece bir spor dalı olmanın ötesinde; birlik ve beraberliğimizi, dayanışma ruhumuzu bir araya koyan bizim kadim spor geleneğimizdir. Bu şanlı günün yüce Türk milletimize, Ankara’mıza, Türk güreşine hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene…” diye konuştu.

Mansur Yavaş: “Ata Sporumuz Güreşi Desteklemek İstiyoruz”
Yorum Yap