1. Haberler
  2. Yerel
  3. Manisa’da İtfaiye Personeline Temel İlk Yardım Yenileme Eğitimi

Manisa’da İtfaiye Personeline Temel İlk Yardım Yenileme Eğitimi

featured
service

Manisa Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeline yönelik “Temel İlk Yardım Yenileme Eğitimi” düzenledi. Eğitime katılan 30 itfaiyeciye, hayati önem taşıyan ilk yardım müdahaleleri konusunda bilgi verildi. İtfaiyecilere başta yangın olmak üzere kaza ve doğal afet durumlarında ilk müdahale teknikleri öğretildi.

Eğitimde, kurtarma ve kaza risklerine yönelik ilk müdahale sırasında yapılması gerekenler ayrıntılı olarak anlatıldı. Programda, İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Derya Hüner ve İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Fulden Özdemir de hazır bulundu.

Manisa'da İtfaiye Personeline Temel İlk Yardım Yenileme Eğitimi 1

İlk Yardımın Hayati Önemi

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenleri Belgin Dinç ve Emine Yüksel Baldan tarafından verilen “Temel İlk Yardım Yenileme Eğitimi” iki gün sürdü. Teorik ve pratik olarak gerçekleştirilen eğitimde, itfaiyecilere yangın söndürme, arama kurtarma, afetzedeyi güvenli bölgeye taşıma ve OED (Otomatik Eksternal Defibrilatör) cihazı kullanımı gibi hayati görevlerde nasıl ilk yardım yapmaları gerektiği öğretildi. Eğitmenler, kazazedeye ve afetzedeye müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Eğitim süresince ilk yardımın temel ilkeleri, yaralanmalarda, kırık, çıkık, burkulmalarda ve diğer acil durumlarda uygulanması gereken ilkyardım teknikleri gösterildi. Eğitim sonunda kursiyerlerin ilk yardım belgeleri yenilendi.

Manisa’da İtfaiye Personeline Temel İlk Yardım Yenileme Eğitimi
Yorum Yap