1. Haberler
  2. Mamak
  3. Mamak Belediyesi’nin 2025 Yılı Bütçesi Oybirliğiyle Kabul Edildi

Mamak Belediyesi’nin 2025 Yılı Bütçesi Oybirliğiyle Kabul Edildi

featured
service

Mamak Belediyesi’nin 2025 yılı bütçesi, Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’in başkanlığında gerçekleşen oturumda oybirliğiyle kabul edildi. Belediye meclis toplantısına CHP Mamak İlçe Başkanı Ali Rıza Erdek, ilçe örgütü, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Başkan Şahin, 4 milyar 625 milyon 500 bin TL’lik denk bütçe oluşturduklarını belirterek, mevcut borçları yapılandırdıklarını ve kaynakları etkin bir şekilde kullandıklarını vurguladı. Yolsuzluğa karşı sert bir duruş sergileyen Şahin, “Yolsuzluk yapan hangi partiden olursa olsun; hepsine lanet olsun” sözleriyle dikkat çekti.

“İsrafın Önüne Geçtik, Tasarruf Sağladık”

Sunumunda son 6 ayda mali alanda yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Şahin, bu süre zarfında 300 milyon TL borç ödediklerini ve belediyenin alacaklarının sıkı bir şekilde takip edilmesiyle gelir bütçesini %95 oranında gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yıl sonu için gelir bütçesinin %125 oranında gerçekleşmesini hedeflediklerini belirten Şahin, görevde oldukları 6 aylık süre boyunca mali disiplinden ödün vermeden, israfın önüne geçerek çalıştıklarını, 2025 yılı için de aynı disiplin ve özveriyle çalışacaklarını ifade etti.

Mamak Belediyesi’nin 2025 Yılı Bütçesi Oybirliğiyle Kabul Edildi 1

Kamu kaynaklarını verimli bir şekilde kullanma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Şahin, araç kiralamalarında önemli ölçüde tasarruf sağladıklarını ve kira maliyetleri ile bakım-onarım ve akaryakıt giderlerini düşürdüklerini söyledi.

“İhaleci Belediyecilik Anlayışını Terk Ettik”

Projelerde ihale yapmadıklarını, belediyenin öz kaynaklarını kullanarak düşük maliyetlerle çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Şahin, kamu kaynaklarının tek kuruşunu bile boşa harcamayacağını dile getirerek “İhaleci belediyecilik anlayışını terk ettik. Tüm çalışmalarımızı kendi personelimizle, kendi bütçemizle gerçekleştirdik” dedi.

Mamak Belediyesi’nin 2025 Yılı Bütçesi Oybirliğiyle Kabul Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.