1. Haberler
  2. Gündem
  3. Malatya’nın Kale İlçesinde 5.9 Büyüklüğünde Deprem

Malatya’nın Kale İlçesinde 5.9 Büyüklüğünde Deprem

featured
service

Bugün saat 10:46’da Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, yerin 10.07 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem, çevre illerde de hissedilirken vatandaşlar büyük panik yaşadı.

11:16 – Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu: Şehrimizde de hissedilen, Malatya’nın Kale ilçesi merkezli depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri sahadadır. Şu an itibariyle şehrimizde olumsuz bir etkiyle karşılaşılmamıştır. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun.

10:58 – AFAD: “Malatya ilimizin Kale ilçesinde, saat 10.46’da 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz.”

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Kale ilçesi olduğu belirtildi.

Gözden Kaçmasın
thumbnail
Malatya’da Deprem! Vali Yavuz: Saha Taramalarımız Devam Ediyor
Haberi görüntüle

Deprem ile ilgili ilk açıklamayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptı. Yerlikaya, “Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.” ifadelerini kullandı.

Malatya'nın Kale İlçesinde 5.9 Büyüklüğünde Deprem 1
Malatya’nın Kale İlçesinde 5.9 Büyüklüğünde Deprem
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.