1. Haberler
  2. Gündem
  3. MALATYA’DA İÇMESUYU İSALE HATTI ÇALIŞMALARI

MALATYA’DA İÇMESUYU İSALE HATTI ÇALIŞMALARI

featured
service

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, MASKİ Genel Müdürlüğü ile DSİ iş birliğinde yürütülen içmesuyu isale hattı çalışmalarını yerinde inceledi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Er, Malatya’nın altyapısını güçlendirmek adına projeler hayata geçirmeye devam ettiklerini vurguladı.

MALATYA'DA İÇMESUYU İSALE HATTI ÇALIŞMALARI

Başkan Er, “İçmesuyu isale hattı çalışmalarının 1. kısmında, depremde zarar gören Kaptaj çıkış hattını yenileyerek 1.600 mm çapında 9 bin metrelik isale hattı inşa ediyoruz. Ayrıca, 20 bin tonluk Konak Su Deposu’na bağlantı çalışmaları da devam ediyor. İçmesuyu isale hattı çalışmalarının 2. kısmı için planlamalarımızı tamamladık” dedi.

  • Proje kapsamında, depremden sonra hasar gören hat için 26 bin metre uzunluğunda içmesuyu hattı çalışmalarının yapılacağını belirten Başkan Er, “1 adet 5 bin ton ve 1 adet 10 bin tonluk içmesuyu deposu yapılacak. Depolar arası bağlantı sağlanacak. İkizce yeni yerleşim alanının içmesuyu isale hattı yapımı kapsamında; 15 bin 500 metre uzunluğunda içmesuyu hattı ve 1 adet 5 bin tonluk içmesuyu deposu yapım çalışmaları tamamlanmak üzere” açıklamasında bulundu.

Başkan Er, “Çalışmalarımız tamamlandığında Malatya’nın uzun yıllar boyunca içmesuyu altyapı konusunda ihtiyacı kalmayacak. Vatandaşlarımızın refah içinde yaşayacağı bir Malatya için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

MALATYA’DA İÇMESUYU İSALE HATTI ÇALIŞMALARI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.