1. Haberler
  2. Gündem
  3. Malatya’da Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor

Malatya’da Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor

featured
service

Dün Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede hasar tespit ve yardım çalışmaları devam ediyor. Depremden etkilenen illerde başlatılan çalışmalar, köy köy ve mahalle mahalle genişletilerek sürdürülüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada depremin etkilediği bölgelerde yürütülen çalışmalara dair son bilgileri paylaştı.

AFAD ekiplerinin yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle bin 216 personel ve 363 araç, hasar tespit ve yardım çalışmalarına katıldığını belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikay AFAD’ın 210 personel ve 55 araçla sahada olduğunu, depremin ardından en büyüğü 3.3 olmak üzere 194 artçı sarsıntının kaydedildiğini açıkladı.

“249 vatandaşımız depremden etkilendi”

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, “Sağlık Bakanlığımızdan alınan bilgiye göre depremden; Malatya’da 55, Elazığ’da 111, Şanlıurfa’da 37, Diyarbakır’da 19, Adıyaman’da 18, Erzincan’da 6 ve Kahramanmaraş’ta 3 olmak üzere toplam 249 vatandaşımız etkilenmiştir. Elazığ’da 9, Malatya’da 2, toplam 11 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor.   Şu ana kadar 112 Acil Çağrı Merkezimize 1.475 ihbar geldi. Bu ihbarların 1.223’ü bilgi, 252’si de yardım amaçlıdır. Kızılay tarafından Malatya ve Elazığ’da 12 bin kişilik yemek hizmeti verilmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Malatya’da Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.