1. Haberler
  2. Gündem
  3. Malatya’da Depremzedelere Yeni Konut Müjdesi

Malatya’da Depremzedelere Yeni Konut Müjdesi

featured
service

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya’da depremzedelerle buluşarak, rezerv ve proje alanlarında incelemelerde bulundu. Depremzedelerin taleplerini dinleyen Bakan Kurum, Niyazi Mısri Mahallesi’nde inşa edilecek konut projesinin ilk etap ihalesinin 30 Ağustos’a kadar tamamlanacağını müjdeledi.

Malatya’da 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen bölgeleri ziyaret eden Bakan Kurum, Battalgazi ilçesinde hak sahibi vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya geldi. Yapılacak konut projeleri hakkında detaylı bilgi veren Bakan Kurum, “Burada yine komşularınızla birlikte yaşayın istiyoruz. Düzgün bir iş, düzgün bir proje olsun istiyoruz. Konut sayısı olarak burada kaç vatandaşımız yaşıyorsa onlara konutlarımız yetiyor. AFAD’da hak sahibi olanlara AFAD’dan, olmayanlara da proje sınırları içerisinde kentsel dönüşümden hak sahibi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Malatya’da Depremzedelere Yeni Konut Müjdesi 1

“Şehirde Canlılığı Sürdürmek İçin Bu Projeleri Yapmalıyız”

Vatandaşların rezerv alanlarla ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Kurum, şehir merkezlerinde bu tür projelerin yapılmasının önemine dikkat çekti. Kurum, “Bizim için (yıkılan yerinde) şehre yapmak, burada yapmaktan daha kolay ama burada bu projeleri yapmazsak eğer o şehirdeki canlılık, ticaret, ekonomi devam etmez. Bunu burada tek başına bir müteahhitin, yerel bina sahiplerinin yapması mümkün değil. Böyle bir bütüncül alanı biz inşallah otoparkıyla, yeşil alanıyla, çocuk oyun alanıyla buradaki sosyal donatılarıyla yapıyor olacağız. Hemen yanındaki rezerv alanlarla birlikte burası bütünleştiği zaman şehrin en önemli en değerli cazibe merkezlerinden biri olacak. Bittiği zaman emin olun eskisinden daha değerli olacak. Bunu daha önceden yaptık. İnşallah sizlerle birlikte yeniden yapmak istiyoruz. Bunun için bir aradayız” dedi.

Niyazi Mısri Mahallesi’nde İlk Etap İhalesi 30 Ağustos’a Kadar Tamamlanacak

Bakan Murat Kurum, daha sonra vatandaşlarla birlikte rezerv alanları gezdi ve hak sahiplerinin taleplerini dinledi. Niyazi Mısri Mahallesi’nde yapılacak projenin ilk etap ihalesinin 30 Ağustos’a kadar tamamlanacağını duyurdu.

Malatya’da Depremzedelere Yeni Konut Müjdesi 2

Yeni Evlerine Kavuşan Depremzede Aileye Ziyaret

Bakan Kurum, Yeşilyurt ilçesindeki TOKİ konutlarında yaşayan depremzede Nilüfer ve Şahin Karadağ çiftini de ziyaret etti. Yeni evlerinde Karadağ ailesiyle bir araya gelen Bakan Kurum, “İnşallah her bir vatandaşımızı yuvalarına kavuşmuş olarak göreceğiz. Allah bir daha böyle büyük bir afet yaşatmasın. Bizlerin tek arzusu sizleri yeni yuvalarınızda görüp ziyaret etmek. Bu yüzden, bu işler bitene kadar burada olmaya devam edeceğiz” dedi.

Şahin Karadağ ise Bakan Kurum’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ve sizlerden Allah razı olsun. Konutları bir yılda tamamlayıp bizlere teslim ettiniz. Çok şükür bir eksiğimiz yok. Allah’a hamdolsun ki bizlere bu günleri gösterdi” şeklinde konuştu.

Malatya’da Depremzedelere Yeni Konut Müjdesi
Yorum Yap