1. Haberler
  2. Manşet
  3. Malatya’da Deprem! Yerlikaya Açıkladı: 3 Binada Kısmi Çökme Yaşandı

Malatya’da Deprem! Yerlikaya Açıkladı: 3 Binada Kısmi Çökme Yaşandı

featured
service

Malatya’nın Kale ilçesinde, saat 10.46’da 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, Malatya’nın yanı sıra çevre illerde de yoğun şekilde hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin ardından yaptığı açıklamada, şu ana kadar can kaybının yaşanmadığını ve ilgili ekiplerin saha çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne toplam 374 ihbar geldi. Bu ihbarların 341’i bilgi amaçlı yapılırken, 33’ü yardım talebini içeriyordu. Depremin etkisiyle Malatya’da 1, Şanlıurfa’da 1 ve Elazığ’da 1 olmak üzere toplam üç binada kısmi çökme meydana geldi.

Bakan Yerlikaya: “374 ihbar geldi”

Yerliklaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezi’mize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341’i bilgi ; 33’ü de yardım amaçlı çağrıdır. Malatya’da 1, Şanlıurfa’da 1, Elazığ’da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

AFAD, yapmış olduğu son açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“16 Ekim 2024 tarihinde saat 10.46’da Malatya ilimizin Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli AFAD ekiplerimizin yanı sıra emniyet ve jandarma ekiplerinin saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

▪️ Deprem nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi’ne toplam 374 ihbar gelmiştir.

▪️ Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerimizde toplam 4 binada hasar meydana gelmiştir.

▪️ Elazığ ilinde kısmi hasar gören 1 binadaki 4 kişi sağ olarak kurtarılmıştır.

▪️ Malatya ili Pötürge ve Kale ilçelerinde kaya düşmesi meydana gelmiştir.

Gelişmeleri takip ediyoruz.”

“Malatya’da Eğitime Bir Gün Ara Verildi”

Malatya Valiliği eğitime bir gün süre ile ara verildiğini açıkladı. Açıklamada, “Kale İlçemizde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla İlimiz genelinde 16 Ekim 2024 tarihi itibariyle resmi, özel ve yaygın eğitim kurumlarının tüm kademelerinde eğitim-ögretime bir (1) gün süre ile ara verilmiştir! ifadelerine yer verildi.

Malatya’da Deprem! Yerlikaya Açıkladı: 3 Binada Kısmi Çökme Yaşandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.