1. Haberler
  2. Gündem
  3. Malatya’da Deprem! Vali Yavuz: Saha Taramalarımız Devam Ediyor

Malatya’da Deprem! Vali Yavuz: Saha Taramalarımız Devam Ediyor

featured
service

Malatya’nın Kale ilçesinde bugün saat 10:46’da 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yer kabuğunun 10.07 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı, çevre illerde de hissedilerek vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Yetkililer saha tarama çalışmalarının sürdürüldüğünü açıkladı.

Depremin ardından Malatya Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Kale İlçemizde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde kurumlarımıza ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı. Yetkililer, herhangi bir can kaybı veya hasar olup olmadığını tespit etmek için bölgede detaylı incelemelere devam ediyor.

Diyarbakır’da Da Hissedildi

Depremin hissedildiği illerden biri de Diyarbakır oldu. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, deprem sonrası yaptığı açıklamada, “Şehrimizde de hissedilen, Malatya’nın Kale ilçesi merkezli depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri sahadadır. Şu an itibariyle şehrimizde olumsuz bir etkiyle karşılaşılmamıştır. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun.” dedi.

Malatya’da Deprem! Vali Yavuz: Saha Taramalarımız Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.