1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Kuzey Ankara’nın Yeni Gözdesi! Karaköy Mesire Alanı

Kuzey Ankara’nın Yeni Gözdesi! Karaköy Mesire Alanı

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk-1 Barajı’nın yanında yer alan Karaköy Mesire Alanı’nı Ankaralıların hizmetine sundu. 2021 Eylül ayında açılan bu alan, Başkentlilerin doğayla buluşup keyifli vakit geçirebileceği alanlar arasında yerini aldı. Cumhuriyetle neredeyse aynı yaşta olan asırlık çam ağaçlarıyla çevrili Karaköy Mesire Alanı, 240 bin metrekarelik geniş bir alanda yer alıyor.

Kuzey Ankara'nın Yeni Gözdesi! Karaköy Mesire Alanı 1

Karaköy Mesire Alanı Yol Tarifi

Karaköy Mesire Alanı, yapılan peyzaj çalışmalarıyla Ankaralıların beğenisine sunulmuş durumda. Stabilize yürüyüş yolları, 65 adet piknik masası, 75 adet barbekü, 10 adet kamelya, çocuk oyun alanları, mescid, çeşme ve 350 araç kapasiteli otopark ile ziyaretçilerine hizmet veriyor.

Pursaklar Karaköy Piknik Alanı’na Ulaşım

Altındağ ilçesinin Solfasol Mahallesi’ne bağlı olan mesire alanına, toplu taşıma ile ulaşmak isteyenler için 447 numaralı EGO hattı hizmet veriyor. Özel araçlarıyla alana gelmek isteyen vatandaşlar ise Pursaklar-Havaalanı tabela istikametinde ilerleyerek, Karacaören girişinden başlayan yönlendirme tabelalarını takip ederek Karaköy Mesire Alanı’na ulaşabilirler.

Kuzey Ankara'nın Yeni Gözdesi! Karaköy Mesire Alanı 2

Akyurt’tan Karaköy Mesire Alanı’na Ulaşım

Akyurt’tan mesire alanına ulaşmak isteyen vatandaşlar, Altınova Atatürk Bulvarı üzerinden Yeni Karaköy Mahallesi yönüne devam ederek alana ulaşabilirler. Mesire alanı, Akyurt’a yaklaşık 21 km mesafede bulunuyor. Bu güzergah üzerinde yer alan yönlendirme tabelaları da ziyaretçilere kolaylık sağlıyor.

Kuzey Ankara'nın Yeni Gözdesi! Karaköy Mesire Alanı 3

Kuzey Ankara’nın Yeni Mesire Alanı

Kuzey Ankara’da yer alan Karaköy Mesire Alanı, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için ideal bir kaçış noktası. Hem aileler hem de gençler için pek çok aktivite imkanı sunan bu alan, şehir stresinden uzaklaşmak isteyen Ankaralıların yeni gözdesi haline geldi.

Kuzey Ankara’nın Yeni Gözdesi! Karaköy Mesire Alanı
Yorum Yap