1. Haberler
  2. Gündem
  3. “KUYU-17” Operasyonu: 15 Şüpheli Gözaltına Alındı

“KUYU-17” Operasyonu: 15 Şüpheli Gözaltına Alındı

featured
service

Adana merkezli olarak İstanbul, Malatya ve Şanlıurfa’da Jandarma tarafından gerçekleştirilen “KUYU-17” operasyonunda, elebaşı Ahmet Kurt’un liderliğindeki organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda örgütün elebaşı da dahil olmak üzere toplam 15 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.

Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlar sonucunda suç örgütünün nitelikli yağma, mala zarar verme, kasten yaralama, silahla tehdit ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet gibi birçok suçu örgütlü bir şekilde işledikleri tespit edildi. Ayrıca, örgütün kurdukları sözde mahkemeler aracılığıyla mağdurlara ceza vererek taşınır ve taşınmaz mallarına el koydukları, tehdit, cebir, şiddet ve şantaj yoluyla bu malları başkalarının üzerine zorla geçirdikleri ve bu işlemlerden komisyon aldıkları belirlendi.

Operasyonlarda, av tüfekleri, çok sayıda alacak verecek defteri, mağdurlarla yapılan satış anlaşmaları ve mağdurların haklarından feragat ettiklerine dair zorla doldurulmuş dilekçeler ele geçirildi.

“KUYU-17” Operasyonu: 15 Şüpheli Gözaltına Alındı
Yorum Yap