1. Haberler
  2. Gündem
  3. “KUYU 10”: Organize Suç Örgütü Çökertildi

“KUYU 10”: Organize Suç Örgütü Çökertildi

featured
service

Karabük merkezli olarak düzenlenen ve üç ili kapsayan “KUYU-10” operasyonlarında, elebaşılığını Sezgin Yüksel ve İmdat Yüksel’in yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda, suç örgütünün liderlerinin de aralarında bulunduğu toplam 11 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı. Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren emniyet güçlerine de teşekkür ederek, “Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar neticesinde, Karabük merkezli olarak İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen operasyonlarda şüphelilerin, çeşitli suçlar işledikleri tespit edildi. Suçlamalar arasında, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak”, “Yağma”, “Nitelikli Dolandırıcılık”, “Kasten Yaralama”, “Tehdit” ve “Uyuşturucu Madde Ticareti” bulunuyor.

Operasyonlar sırasında, suç örgütüne ait çeşitli malzemeler ele geçirildi. Bunlar arasında 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda senet, pos cihazı ve doküman yer aldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Açıklaması

Operasyon sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” ifadelerini kullandı

“KUYU 10”: Organize Suç Örgütü Çökertildi
Yorum Yap