1. Haberler
  2. Akyurt
  3. Kupalar Sahiplerini Buldu! 11. ‘Camiden Hayata’ Turnuvası Tamamlandı

Kupalar Sahiplerini Buldu! 11. ‘Camiden Hayata’ Turnuvası Tamamlandı

featured
service

Akyurt Belediyesi’nin Akyurt Müftülüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlediği geleneksel “Camiden Hayata” futbol turnuvasının 11’incisi, Akyurt Şehir Stadı’nda gerçekleştirilen kupa töreniyle sona erdi.

22 cami, 63 takım ve 700 sporcunun katıldığı, 11’inci kez düzenlenen geleneksel “Camiden Hayata” futbol turnuvası ile yazın camilerdeki Kur’an Kurslarına giden öğrencilerin hem dini eğitimlerini almaları hem de cami imamlarının önderliğinde sportif faaliyetlerde bulunarak kendilerini geliştirmeleri hedefleniyor. Din görevlileri ise teknik direktörlük deneyimini yaşamış oluyor.

Kupalar Sahiplerini Buldu! 11. 'Camiden Hayata' Turnuvası Tamamlandı 1

Turnuvanın kupa törenine Akyurt Kaymakamı Mehmet Tunç, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Murat Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Nadi Tiryaki, Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sanayi kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Törene, idari amirler ve çok sayıda davetli de ilgi gösterdi.

Gençlere yönelik projeleriyle dikkat çeken Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, törende yaptığı konuşmada, “Camiye düzenli geldiğiniz, müsabakalarımıza katıldığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Anne babalarınız sizleri buraya gönderdiler ki sizler de camide hem dini eğitiminizi aldınız hem de hocalarınızın önderliğinde sportif olarak kendinizi geliştirme imkanı buldunuz. Hocalarımız camide çocuklarımıza hem dini eğitim verdiler hem de teknik direktörlük yaptılar. Bu turnuvanın kaybedeni yok. Müftümüze, İlçe Spor Müdürümüze, Akyurt Belediyespor’umuza teşekkür ediyorum. Antrenörlerimiz çocukların müsabakalarıyla birebir ilgilendiler, takip ettiler, yönettiler. Kıymetli çocuklar sizler katıldığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kupalar Sahiplerini Buldu! 11. 'Camiden Hayata' Turnuvası Tamamlandı 2

Gençler kategorisinde şampiyon olan Bilal’i Habeşi Camii futbolcularına kupalarını Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ve AKSİAD Başkanı Murat Karakaş verdi. Yıldızlar kategorisinde şampiyon Halil İbrahim Camii futbolcuları kupalarını Akyurt Kaymakamı Mehmet Tunç’un elinden aldı. Küçükler kategorisinde şampiyonluğa uzanan Hoca Ahmet Yesevi Camii futbolcularına kupalarını Belediye Başkan Vekili Tuncay Karakoç verdi.

Kupalar Sahiplerini Buldu! 11. ‘Camiden Hayata’ Turnuvası Tamamlandı
Yorum Yap