1. Haberler
  2. Yerel
  3. ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ Tarsus’ta

‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ Tarsus’ta

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal ve dezavantajlı mahallelerde yaşayan vatandaşlar için geleneksel hale getirdiği ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinlikleri sürüyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi koordinesinde gerçekleşen etkinliklerde bu hafta, Tarsus ilçesine bağlı Çamalan ve Yenice Mahalleleri neşe ve eğlenceye ev sahipliği yaptı.

Etkinlikler, geleneksel çocuk oyunlarından kukla şovlara, yüz boyamadan tiyatro gösterilerine kadar uzanan birbirinden renkli aktivitelerle doluydu. Çocukların yanı sıra yetişkinlerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde, çocuklara tatlı ikramlıklar ve oyuncaklar da dağıtıldı.

‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinliği, Tarsus’taki kutlamalarla sınırlı kalmadı. Etkinliğin bitiminde, Yayla Şenliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Yöresel dans şovlarını sergileyen ekip, Tarsusluların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ardından sahne alan Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Grubu, mahalle sakinlerinin alkış ve ritim tutarak eşlik ettiği bir konser verdi. Konser, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ Tarsus’ta 1

Uyan: “Çocuklar mutluysa hepimiz mutluyuz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyan, etkinlikte yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçede eşit ve adaletli bir hizmet anlayışıyla çalıştığını vurguladı. Başkan Vahap Seçer’in, Mersin’in her köşesine hizmet götürdüğünü belirten Uyan, “Başkanımız sosyal belediyecilikte, halkçı belediyecilikte Türkiye’ye örnek olmuş bir belediye başkanı. Hoşgörülü, yüreği insan sevgisiyle dolu bir belediye başkanımız var. 2 belediyemiz de çok güzel çalışıyor. Bugün de güzel bir etkinlik oldu. Çocuklar sevindi ve mutlu oldu. Aileler de mutlu oldu. Çocuklar mutluysa hepimiz mutluyuz” dedi.

Muhtar Çatıkkaş: “Büyükşehir sayesinde çocuklarımız eğlendi, biz de çok mutlu olduk”

Çamalan Mahalle Muhtarı Mustafa Çatıkkaş, etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu etkinlik geleneksel hale gelince halkımız bana bu yaz bunun ne zaman olacağını soruyordu. Büyükşehir ekipleri geldiler ve çocuklarımızı eğlendirdiler. Biz de çok mutlu olduk” ifadelerini kullandı.

‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ Tarsus’ta
Yorum Yap