1. Haberler
  2. Yerel
  3. Körfez’deki Yaralı Caretta Caretta Kurtarıldı

Körfez’deki Yaralı Caretta Caretta Kurtarıldı

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Körfez temizliği sırasında Pasaport İskelesi yakınlarında kıyıya vuran hasta bir Caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasını kurtardı. Bitkin halde bulunan kaplumbağa, tedavi edilmek üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi Küçük Hayvan Polikliniği’ne götürüldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deniz Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, Konak Pasaport İskelesi yakınlarında nesli tükenme tehlikesi altında bulunan yaralı bir Caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası buldu. Hasta ve halsiz haldeki deniz kaplumbağası, İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Küçük Hayvan Polikliniği’ne getirildi. 30 kilogram ağırlığındaki yetişkin dişi kaplumbağa, veteriner hekimler gözetiminde tedavi altına alındı.

“Bu Süreçte Hayatta Kalmasını Sağlıyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Küçük Hayvan Polikliniği’nde görevli Veteriner Hekim Burak Şen, kaplumbağanın tedavi süreci hakkında bilgi vererek, “Çok bitkin bir şekilde bulduğumuz deniz kaplumbağasında iç ve dış parazit tespit ettik. İlk tedavisini yaptık. Serum uyguladık. Kabuğunu sık sık nemlendirerek kurumasını önlüyoruz. Bu süreçte hayatta kalmasını sağlıyoruz. Durumu ilk geldiği güne göre çok daha iyi. Daha da iyi olacağını umuyoruz” dedi.

Körfez'deki Yaralı Caretta Caretta Kurtarıldı 1

DEKAMER’e Nakil Edilecek

Tedavisinin ardından deniz kaplumbağası, Doğa Koruma Milli Parklar İzmir İl Müdürlüğü tarafından Muğla Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne (DEKAMER) nakledilecek. Bu sayede kaplumbağanın rehabilitasyon süreci en iyi şekilde devam edecek ve doğal ortamına dönmesi sağlanacak.

Körfez’deki Yaralı Caretta Caretta Kurtarıldı
Yorum Yap