1. Haberler
  2. Yerel
  3. Konya’da Meydan Evleri Arkasındaki Yapılar Yıkılıyor

Konya’da Meydan Evleri Arkasındaki Yapılar Yıkılıyor

featured
service

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ferhuniye Mahallesi Sultanşah Caddesi üzerinde yer alan ve yeşil alana isabet eden yapıların kamulaştırma sürecinin tamamlanmasının ardından bölgede yıkım çalışmaları başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra çevre ve doğal güzellikleriyle de ön plana çıkan çok kıymetli bir şehir. Bu değerleri korumak ve geliştirmek adına titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Konya'da Meydan Evleri Arkasındaki Yapılar Yıkılıyor 1

Meydan Evleri arkasında kalan yapıların kamulaştırılmasının ardından tahliye işlemlerine başlandığını belirten Başkan Altay, “Bir yandan yeşil alanlarımızın artırılmasına katkı sağlarken, bir yandan da riskli bina stoğunu azaltarak şehir merkezimizi rahatlatıyoruz. Meydan Evleri arkasındaki çalışmalarımız tamamlandığında yeşil dokuyu artırarak şehrimizin güzelliğine güzellik katmış olacağız” ifadelerini kullandı.

YEŞİL DOKU ARTIRILACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi, Sultanşah Caddesi’nde yeşil alana isabet eden ve risk taşıyan 5 binanın yıkımının ardından, kamulaştırma çalışmaları tamamlanan diğer 5 bina için de yıkım çalışmalarını başlattı. Yıkımların ardından yapılacak düzenlemelerle, bölgede yeşil dokunun artırılması ve şehrin estetik görünümüne katkı sağlanması hedefleniyor.

Konya’da Meydan Evleri Arkasındaki Yapılar Yıkılıyor
Yorum Yap